Menu luk

Lav ledighed for dimittender i finans

Finans-dimittender er eftertragtede på arbejdsmarkedet, viser nye tal. Finansforbundets formand advarer regeringen mod at forkorte den velfungerende finansbacheloruddannelse.

14. okt. 2024
2 min

Der er ikke lang vej fra skolebænken til hæve-sænkebordet for dimittender i finans.

Ledigheden blandt dimittender inden for bank og realkredit er nemlig lav, viser nye tal fra FTFa.

I september er ledigheden i denne gruppe på 2,3 procent, og det er det laveste niveau, der er set i 2024. 

Generelt topper ledigheden i juli, hvor mange nyuddannede kommer ud på arbejdsmarkedet. Det samme gjorde sig gældende i 2024, hvor dimittendledigheden var på 4,4 procent. Det er det laveste niveau for ledigheden i juli siden 2018.

Læs hele analysen her

”Tallene taler et tydeligt sprog om, at der er efterspørgsel på dimittender fra finansøkonom- og finansbacheloruddannelsen. Det er uddannelser med et solidt teoretisk fundament og en stærk forbindelse til virksomhederne ude i sektoren, som er helt afgørende for, at dimittenderne kommer godt videre,” siger Dorrit Brandt, der er formand for Finansforbundet. 

Det ses blandt andet blandt finansøkonomer, hvor hele 45 procent af de færdiguddannede finansøkonomer får deres første job i den virksomhed, hvor de har skrevet opgave, var i praktik eller havde studiejob.  For finansbachelorer er tallet 49 procent, viser tal fra Uddannelseszoom.

”Kontakten i løbet af studietid eller gennem praktikforløbet bliver ofte til det første job efter studiet, og det er en god vej ind i arbejdslivet i sektoren”, siger Dorrit Brandt, formand for Finansforbundet. 

(Artiklen fortsætter efter boksen)
”Det er simpelthen svært at se grunden til at ændre på noget, der fungerer så godt."
- Dorrit Brandt, formand Finansforbundet

Advarer mod at forkorte uddannelse

Den finansielle sektor er generelt karakteriseret ved relativt lav ledighed blandt dimittender. Og Dorrit Brandt advarer derfor mod regeringens planer om at forkorte finansbacheloruddannelsen.

”Finansøkonom og finansbacheloren er meget velfungerende uddannelser for både studerende og virksomhederne. Derfor har vi også sammen med arbejdsgiverne og andre organisationer fra sektoren advaret mod de planer om at forkorte finansbacheloruddannelsen, der ligger i regeringens forslag om reform af professionsuddannelserne.” 

”Det er simpelthen svært at se grunden til at ændre på noget, der fungerer så godt”, siger Dorrit Brandt.

Seneste nyt