Menu luk

En af BEC's yngste direktører: Hans bedste karriereråd kan alle udnytte

Kuno Leerhøy er på ca. 6 år gået fra at være en ung graduate til en af BEC’s yngste område-direktører med 50 ansatte under sig. Han har ingen it-baggrund, er forholdsvis introvert, og så har han kæmpet med at stille sig op foran andre. Her er hans bedste karriereråd.

12. jun. 2024
4 min

Det lå egentlig ikke i kortene, at Kuno Leerhøy med en CBS-uddannelse i kreative forretningsprocesser skulle ende som områdedirektør i Danmarks største datacentral.

Men en plads på et af BEC’s årlige graduate-programmer i 2016 åbnede for en karriere, der siden har budt på scrum master, product owner, business architect, afdelingsleder og nu områdedirektør.

Med ca. 50 ansatte under sig leder han BEC’s afdeling for investment og trade. Mere præcist er det ansvaret for BEC’s investeringsplatform og pendant til fx Nordnet, som BEC tilbyder pengeinstitutterne.

Men der var flere forudsætninger, som talte imod, at Kuno Leerhøy, der i dag er 34 år, skulle ende i den position allerede i en alder af 32 år.

”Jeg er en relativt introvert person, og jeg synes, det var ret nervepirrende at skulle stille mig op foran andre og tale i begyndelsen." 

”Jeg har heller ikke en it-baggrund,” følger han op.

Op på ølkassen

Hvad Kuno Leerhøy manglende af ekstroverte og teknologiske egenskaber opvejede han på andre fronter: 

Først og fremmest med en vilje og ambition til at gribe de chancer, der har budt sig for ham, og en tro på sig selv, fortæller han.

”Jeg tror ikke ret meget på mavefornemmelse i forhold til at træffe forretningsbeslutninger. Men når det kommer til de valg, jeg har stået over for, har jeg virkelig lyttet til den,” siger han, inden han fortsætter:

”Der er en årsag til, at du får de muligheder, der kommer din vej. Prøv det af og lad vær med at være for bange for at fejle,” siger han.

Det var den følelse, han selv havde, da han første gang blev spurgt, om han ville være scrum master, og med den rolle kunne se frem til at skulle stille sig op og sætte en retning for et helt team.

”Men det fyldte meget mere for mig, at jeg var bange for, at det ville ærgre mig, hvis jeg ikke greb chancen. Så var det mere et spørgsmål om at få skubbet til nogle grænser og langsomt få det bedre med at stille sig op på ølkassen,” siger han.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
Kuno Leerhøy, områdedirektør hos BEC.

Et godt karriereråd

Den manglende teknologiske og it-orienterede baggrund har heller ikke vist sig at være et problem. Han har altid omfavnet teknologi og syntes det var spændende, og så har BEC været en god læreplads.

”Der er sindssygt mange dygtige mennesker hos BEC. Der er en masse, der er villige til at bruge tid på dig. Og jeg har haft nogle virkelig gode ledere undervejs. Det er en kæmpe læringskilde, man kan koble sig på, hvis man har lysten og modet til det,” siger han.

At kunne læne sig op ad den tunge erfaring, mener han har været en afgørende forudsætning for hans karriere. 

Hans råd er at være ydmyg overfor de kollegaer, der har meget erfaring. Og den tilgang kan alle vælge, mener han.

”Mit bedste karriereråd er at være nysgerrig og ydmyg. Jeg er opdraget med, at erfaring er rigtig, rigtig vigtig. Man kan sagtens udfordre den klassiske tænkning, stille spørgsmål og være kritisk. Men hav respekt for erfaringen og lær af den. Det kommer man langt med.”

”Der sidder en masse folk med en lang erfaring, som måske nærmer sig afslutningen på deres arbejdsliv, og som også ofte rigtig gerne vil give noget videre. Brug det.”

”Du skal have villigheden til at lære, gå den ekstra mil og viljen til en gang imellem at slå en væg ned. Og så skal du være ydmyg."
- Kuno Leerhøy, områdedirektør hos BEC.

BEC's graduate programmer

BEC ansætter mellem 30 – 60 nyuddannede om året til kontorerne i Danmark og Polen via en række forskellige graduate-programmer.

Den form for rekruttering blev første gang forsøgt i 2014 for blandt andet at sikre nye talenter og sikre arvfølgen i organisationen. I dag er det en vigtig forudsætning for BEC’s kapacitet til at bygge og udvikle ny finansteknologi og sikre effektive, driftssikre it-systemer til den danske banksektor.

Mange af BEC’s ansatte begyndte som med Kuno Leerhøy i et graduate-forløb.

”Graduates udgør en vigtig del af vores rekrutteringsstrategi. Det er vores primære kanal til at få nyuddannede ind i organisationen,” har Søren Kristensen, area director for talent attraction hos BEC, tidligere fortalt Nyhedsbrevet Finans It & Tech.

Aldrig haft en drøm om at blive direktør

I flere år har Kuno Leerhøy nu selv været med til at ansætte fremtidens BEC-folk. 

Her spiller hans mavefornemmelse for personen overfor ham også en stor roller, siger han. 

”Det vigtigste for mig er passionen, som du bringer med ind på arbejdet. Det er vigtigere end karakterer eller, at det er et 100 % match med dine eksamenspapirer,” siger han.

Selv har Kuno Leerhøy aldrig haft en ambition eller detaljeret karriereplan, der gik mod et overordnet mål om at blive direktør.

Det voksede i stedet stille og roligt på ham.

”Jeg har altid været meget ambitiøs. Men for mig har det altid handlet om at gå på arbejde og gøre noget, man synes er sjovt og spændende. Hvor jeg bidrager til noget større og kan se, at tingene rykker. Det, tror jeg, er årsagen til, at jeg har sagt ja til de udfordringer, som jeg har fået.”

”Derudover har det været vigtigt for mig at finde ro i, at jeg er den leder, jeg er. Du bliver nødt til at være dig selv, ellers bliver det for hårdt. Jeg vil gerne lære og udvikle mig. Men jeg har aldrig haft den der ledestjerne om, at jeg skal være CEO.”

IT-ansatte

Finansforbundet er også for dig, der arbejder med it i den finansielle sektor. Du får adgang til nogle af Danmarks bedste it-kurser, arrangementer, netværk og nyheder om finans-it, tech og digitalisering.

Tjek vores tilbud til dig som it-medlem

Seneste nyt