Menu luk

Det er en fed følelse at hverve

Organisationsprocenten stiger, når der gøres en indsats. Det ses tydeligt hos Finansforbundet i Danske Bank, der har rykket sig det seneste år – og det er faktisk ikke spor svært at kontakte kollegerne, når man ved hvordan, siger Lars Aabling-Thomsen, kredsbestyrelsesmedlem i Finansforbundet i Danske Bank.

26. apr. 2024
2 min

”Det er en fed følelse hver måned at se, at organisationsprocenten ikke falder, men tværtimod er steget. Det er det virkelig.”

Lars Aabling-Thomsen, kredsbestyrelsesmedlem i Finansforbundet i Danske Bank, har ikke altid været lige begejstret for at kontakte potentielle medlemmer for at høre, om de ikke vil være del af fællesskabet i Finansforbundet.

Det ændrede sig, da han fik en kursusdag med oplæring i, hvordan man bedst tager kontakt – og efterfølgende har kunnet konstatere, at det virker.

”Tidligere forlod jeg min plads og gik i enerum for at tage de her samtaler. Det gør jeg ikke længere. Jeg har lært, at det er vigtigt at have sit pitch, du kan også kalde det din elevatortale, på plads på forhånd. Så tager opkaldet ikke mere end 30 sekunder, og det føles professionelt, ikke som at kaste sig i støvet.”

Vigtig systematik

Finansforbundet i Danske Bank Danske Bank får hjælp af hverveteamet i Finansforbundets sekretariat. Hver måned kontaktes alle ikke-medlemmer blandt nyansatte med tilbud om en kort uddybende samtale om, hvilke fordele et medlemskab indebærer.

Hverveteamet tager sig af samtalerne, og omkring 25 procent vælger derefter at sige ja tak til medlemskab. 

(Artiklen fortsætter efter boksen)
”Vi går meget systematisk frem, og det giver virkelig resultater."
- Lars Aabling-Thomsen, kredsbestyrelsesmedlem Finansforbundet i Danske Bank.
Lars Aabling-Thomsen har fået et godt forhold til at hverve.

En del af de kontaktede svarer ikke på den første henvendelse, og det er her, Lars Aabling-Thomsen kommer på banen. 

”Jeg kontakter dem og forklarer, at jeg lige vil sikre mig, at de ikke har overset den første henvendelse. Mange af dem siger derefter ja til, at hverveteamet må ringe dem op. Hitraten er ikke helt så høj i den gruppe, men det giver stadig meget - omkring ti procent af den gruppe landes som medlemmer.”

Medlemsmøder er en indgang

Kredsen kontakter også ikke-medlemmer, der siger ja tak til at deltage i medlemsmøder - senest var der fx to ikke-medlemmer, der deltog i et foredrag, som kredsen havde arrangeret.

”Vi går meget systematisk frem, og det giver virkelig resultater. På et år har vi rykket vores organisationsprocent fra 63 til 67 procent. Når vi historisk har set den være nede på omkring 60 procent, er det en fornøjelse,” fortæller Lars Aabling-Thomsen.

De gode resultater har givet smag på mere, og planen er, at flere tillidsrepræsentanter skal oplæres i den professionelle henvendelse om medlemskab.

”For nylig var der en ny tillidsrepræsentant, som hev tre timer ud af kalenderen, og det resulterede i ti ja-tak til at hverveteamet må kontakte dem. Vi støder også stadig på folk, der ikke ved, at Finansforbundet eksisterer. Så der er mening i at række ud.”

Flere kolleger i fællesskabet

På et år har Finansforbundet i Danske Bank rykket deres organisationsprocent fra 63 til 67 procent med en målrettet hverveindsats rettet mod blandt andet nyansatte.

Seneste nyt