Det er en fed følelse at hverve
Organisationsprocenten stiger, når der gøres en indsats. Det ses tydeligt hos Finansforbundet i Danske Bank, der har rykket sig det seneste år – og det er faktisk ikke spor svært at kontakte kollegerne, når man ved hvordan, siger Lars Aabling-Thomsen, kredsbestyrelsesmedlem i Finansforbundet i Danske Bank.

En del af de kontaktede svarer ikke på den første henvendelse, og det er her, Lars Aabling-Thomsen kommer på banen.
”Jeg kontakter dem og forklarer, at jeg lige vil sikre mig, at de ikke har overset den første henvendelse. Mange af dem siger derefter ja til, at hverveteamet må ringe dem op. Hitraten er ikke helt så høj i den gruppe, men det giver stadig meget - omkring ti procent af den gruppe landes som medlemmer.”
Medlemsmøder er en indgang
Kredsen kontakter også ikke-medlemmer, der siger ja tak til at deltage i medlemsmøder - senest var der fx to ikke-medlemmer, der deltog i et foredrag, som kredsen havde arrangeret.
”Vi går meget systematisk frem, og det giver virkelig resultater. På et år har vi rykket vores organisationsprocent fra 63 til 67 procent. Når vi historisk har set den være nede på omkring 60 procent, er det en fornøjelse,” fortæller Lars Aabling-Thomsen.
De gode resultater har givet smag på mere, og planen er, at flere tillidsrepræsentanter skal oplæres i den professionelle henvendelse om medlemskab.
”For nylig var der en ny tillidsrepræsentant, som hev tre timer ud af kalenderen, og det resulterede i ti ja-tak til at hverveteamet må kontakte dem. Vi støder også stadig på folk, der ikke ved, at Finansforbundet eksisterer. Så der er mening i at række ud.”
Flere kolleger i fællesskabet
På et år har Finansforbundet i Danske Bank rykket deres organisationsprocent fra 63 til 67 procent med en målrettet hverveindsats rettet mod blandt andet nyansatte.