Menu luk

Derfor vil de ind i finanssektoren

De kender ikke finanssektoren indefra – endnu. Men de glæder sig. Tre unge, som i disse dage tager hul på henholdsvis finansbachelor og finansøkonom, fortæller om deres valg.

26. aug. 2024
3 min

Christina Schmidt, 25 år. Begynder som finansbachelor i Silkeborg. Har en baggrund som bachelor i pædagogik fra KU. 

”Jeg har den akademiske baggrund og arbejder i en børnehave lige nu. Da jeg skulle vælge kandidat, fik jeg lyst til skifte spor, selv om jeg elsker faget og har respekt for det  - jeg synes, det er for præget af bare at overleve hverdagen.

Derfor så jeg mig om efter noget andet. Jeg kendte ikke finansbachelor, men den er perfekt med længde på 3,5 år og praktik. Det er viden på anden måde og mere praksisorienteret efter universitetet, noget mere logisk, som det jeg også kender fra min HHX. Det glæder jeg mig meget til.

Jeg er 25 år nu og mere praktisk tænkende og ikke så drømmende, som første gang, jeg valgte uddannelse. Jeg synes, bank er spændene og ejendomsmægler også, men ejendomsmæglere har ikke gode arbejdstider, og den slags er jeg mere opmærksom på nu. 

De forskellige muligheder i sektoren kender jeg ikke særlig godt endnu, men at være med til at hjælpe mennesker med at realisere drømme er noget af det, der tiltrækker mig.
Jeg ved ikke, hvorfor der er flest mænd, der søger ind på uddannelsen. Jeg regnede med, at det ville være sådan. Jeg har heller ikke mange veninder, der har overvejet at gå den vej.”

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Frederikke Schjødt Mankov, 21 år. Begynder på finansøkonom på Chp Business:

”Jeg blev sporet ind på uddannelsen efter to sabbatår. 
Indtil for kort tid siden, vidste jeg ikke, hvad jeg ville, men min familie har ved siden af andet arbejde noget ejendomshandel. Jeg har været med til at renovere og sælge ejendomme – det inspirerede mig i retning af ejendomsmægler.

Jeg har haft interesse indenfor bank, og jeg kan selvfølgelig skifte mening, hvis noget andet viser sig at fange min interesse mere på studiet, men det er det med ejendomshandel, der fanger mig mest. Det, der tiltrækker mig, er det varierende i jobbet, og at man møder mange forskellige mennesker. Det er vigtigt for mig med variation, for jeg regner med at være i faget i mange år. 

Jeg kan også rigtig godt lide, at man skal ud i praktik og lærer, hvordan tingene foregår i praksis. Lige nu glæder jeg mig til at møde et hold, som har samme interesse som mig selv for finansverdenen.
Jeg har ikke mødt mine medstuderende endnu, men jeg har fået en fornemmelse af, at der ikke er så mange piger som drenge. Jeg forestiller mig, at det kan skyldes, at flere mænd er vilde med tal og kvinder tit har andre interesser. Og at drenge måske oftere er lidt skoletrætte og bedre kan overskue en uddannelse på bare to år, hvor de bliver noget specifikt.”

 Alex Manley Pedersen, 22 år. Begynder på finansbachelor, Cph Business.

”I førte omgang var det venner, som gik på studiet, der fik mig til at interessere mig for det. Det giver noget andet at kende nogen, der kan fortælle om deres oplevelser, frem for bare at læse om studiet. De fortalte om de spændende opgaver, de arbejdede med indenfor den finansielle verden.

Min mors søsters kæreste har også arbejdet i Danske Bank i over 30 år, han har også fortalt forskelligt, der gav mig mere lyst til at gå den vej. 
Jeg kommer ikke selv i min bank, men jeg taler tit med banken og min rådgiver eller en anden, der har tid, min bankrådgiver er tit optaget.
Selv vil jeg nok helst arbejde med erhvervsforsikringer. Der er en fra mit fodboldhold, som arbejder indenfor forsikring, og det lyder som noget for mig.

Nu glæder jeg mig meget til at komme i gang og lære mere. Efter to sabbatår har jeg virkelig lyst til det. Men de var megafede at have, det giver virkelig tid til at tygge på, hvad der kunne være det bedste valg.

Jeg troede egentlig at der ville være omkring lige mange kvinder og mænd på studiet, måske med en lille overvægt til mandesiden. Men det kan god være, at mænd er mere til det pengeagtige."

 

Seneste nyt