Bankdata har ingen kontorer i udlandet: ”Jeg synes, vi står stærkt"
I 2021 lukkede Bankdata sit indiske udviklingscenter, og siden har datacentralen kun haft kontorer i Danmark. "De danske udviklere står bare enormt stærkt positioneret. Så længe vi kan skaffe dem, foretrækker jeg klart det," siger direktør Esben Kolind Laustrup.

Kort afstand til alle ansatte
En anden gevinst er, at Esben Kolind Laustrup, der normalt har sin gang på Fredericia-kontoret, hurtigt og nemt kan tage på visit på Bankdatas andre kontorer i Silkeborg og Aarhus.
”På en enkelt dag kan jeg nå forbi og hilse på alle medarbejdere. Det har bare en enorm værdi, som man ikke skal underkende,” siger han.
Derudover har den lokale tilstedeværelse i Jylland ifølge direktøren en positiv indvirkning på rekruttering af ansatte i Danmark.
”Kampen om talenter er af de helst store løbende udfordringer for os. Her har det haft en enorm betydning, at vi er så lokalt forankrede og kan rekruttere fra Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og hele Silkeborg-området.
”Jeg synes, vi står stærkt geografisk. Og vi har oplevet, at vi får markant flere ansøgere, end vi gjorde tidligere,” siger han.
Esben Kolind Laustrup vil ikke afvise, at det på et tidspunkt forretningsmæssigt kan give mening igen at etablere et nyt kontor i udlandet.
”Men det er en beslutning, som jeg skyder så længe som det overhovedet kan lade sig gøre. Så længe vi kan skaffe kvalificeret arbejdskraft her i Danmark, vil jeg til hver en tid foretrække det,” siger han.
Flere engelsktalende kollegaer
Til gengæld er Esben Kolind Laustrup åben for, at flere udenlandske ansatte vil blive rekrutteret til de danske kontorer.
Bankdata har allerede mange engelsktalende ansatte og tilmed fået sin første engelsktalende direktør i form af litauiske Vitalijus Lykovas, der i 2023 fik ansvaret for Card & Payments i Bankdata.
Flere vil sandsynligvis følge.
”Vi prøver løbende at have fokus på, at vi alle bliver bedre til engelsk. Vi har en forventning om, at der kommer flere engelsktalende ansatte til Bankdata, og jeg forventer også, at vi kommer til at se rene engelsktalende teams i Danmark.”
For nu er det officielle koncernsprog hos Bankdata stadig dansk, men medarbejderne kan godt forberede sig på, at det engelske ligesom i it-faget bliver en større del af både mundtlig og skriftlig kommunikation.
”Ligesom der ligger en opgave i at blive bedre til AI-værktøjer, har vi en opgave i at blive dygtigere til at begå os på engelsk som virksomhed. Det engelske kommer. Men vi er ikke der endnu, hvor der absolut skal tales engelsk, hvis der kun er danskere til stede.”