Menu luk

Bagedyst-deltager arbejder i Danske Bank: Jeg gør ikke noget halvt

I øjeblikket kan seerne følge Shaun Mamoi lægge koncentreret energi i frembringelsen af eventyrlige kager i Den store bagedyst på DR. Mens optagelserne stod på, var han også frivillig forandringsagent ved Danske Banks flytning til det nye domicil, hvor han arbejder som Senior Business Analyst.

21. okt. 2024
5 min

Det var en lettet Shaun Mamoi, der forleden i det populære tv-program ’Den store bagedyst’ fik lov at fortsætte i konkurrencen, der afdækkes lag for lag af DR hver lørdag.

Han var i farezonen efter at være udfordret af et kagetårn af vandbakkelseskugler, Croquembouche, men har ellers været kendetegnet af sine sirlige og elegante kagekreationer.

Den omhyggelighed, han lægger for dagen i skabelsen af kagerne, går igen i hans arbejde i Danske Bank.

”Jeg er perfektionist og gør ikke noget halvt. Men efterhånden har jeg arbejdet længe nok til at vide, at ikke alt skal løses 100 procent perfekt. Nogle gange kan lidt mindre gøre det,” siger Shaun Mamoi, der har arbejdet otte år i Danske Bank – lige siden han blev færdiguddannet som civilingeniør med speciale i produktudvikling og innovation.

Han har blandt andet arbejdet med at forbedre digitale løsninger i forhold til pension og investeringer, og siden har han arbejdet med interne it-løsninger i HR:

”Det fantastiske ved at arbejde i Danske Bank er, at der er så mange muligheder, så meget, der kunne være spændende at prøve at arbejde med. De otte år, jeg har arbejdet her, er fløjet af sted.”

(Artiklen fortsætter efter boksen)
"Er der styr på det, Shaun?" Fra optagelserne i teltet.

Forandringsagent

Shaun Mamoi er optaget af at skabe og dyrke relationer, også til sine kolleger, så han meldte sig frivilligt som forandringsagent, da bankens nye domicil i Postbyen i København skulle tages i brug.

”At være med til at få kollegerne til falde godt til og svare på spørgsmål om, hvordan det hele skulle fungere i det nye set up, var spændende. Og det sociale udbytte, det lå i den opgave, har betydet meget for mig. Det har været megafedt.”

Sommerfest

Det sociale i Den store bagedyst har også vist sig at være en uventet gevinst for Shaun Mamoi, der efter optagelsernes afslutning i juni mødtes med de øvrige deltagere til sommerfest:

”Vi har det så godt sammen, vi holder kontakt og har passionen til fælles – det er blevet min Bagedyst-familie.”

Han fortæller, at det var en fest at være med i programmet:

”Der var pres på, men vi grinede utrolig meget undervejs. Selv om vi konkurrerede, hjalp og støttede vi også hinanden – mangler nogen lidt mel eller chokolade, får de det af en af de andre. Hele holdet bag programmet er også fantastisk professionelle og sjove at være sammen med.”

Overraskede kolleger

Shaun Mamoi roser sin arbejdsplads for at give ham rum til at deltage i dysten. Han fik lov at tage sit arbejde med sig, så det ikke var nødvendigt at søge orlov.

Selv om han naturligvis ikke må afsløre, hvor langt han kommer i konkurrencen, er hans kolleger meget interesserede i at høre om den, nu da den ruller over skærmen.

”Jeg har ikke fortalt så mange om, at jeg var med i konkurrencen, for jeg vidste jo, at jeg ikke måtte sige så meget om det. Så da det blev offentliggjort, kom kollegerne: ”What, Shaun! Vi anede ikke, at du kunne bage.” Men jeg ville lige selv først vide, hvad det hele endte med.”

Nu kommer kolleger fra alle dele af banken hen og hilser på ham og giver en opmuntrende kommentar – også folk på gaden:

”De siger kun pæne ting, som: ”Jeg hepper på dig.” Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal gøre af mig selv.”

”Jeg har fået henvendelser fra kvinder, der fx skriver: ”Hvis du bager kagen, brygger jeg kaffen”.
- Shaun Mamoei, deltager i bagedysten og ansat i Danske Bank.
Mange kolleger - og tilfældige på gaden - kommer med søde kommentarer om Shauns indsats i bagedysten.

Kagedates undervejs

Der er også adskillige kvinder, som har reageret på hans optræden og oplysningerne om, at han er single:

”Jeg har fået henvendelser fra kvinder, der fx skriver: ”Hvis du bager kagen, brygger jeg kaffen”. Det er meget sødt, og når der falder lidt ro på, skal jeg helt sikkert på dates.”

For Shaun Mamoi vil gerne have både kæreste og børn. Han fortæller betaget om sin lille niece på et år og også, at han er fadder for tre børn fra PlanBørnefonden, som han føler sig stærkt forbundet til.

”Familie er helt afgørende for mig. Jeg er et stort familiemenneske,” siger den 35-årige senioranalytiker.

Han voksede op i Esbjerg, og var allerede som lille meget glad for at være med sin mor i køkkenet.

”Jeg kunne sidde klistret til ovnen for at følge forandringerne, og glæde mig til, at kagen kom ud.”

Bagte under corona

Efter at han flyttede hjemmefra, har han været mest optaget af madlavning og gærbrød, men under corona og hjemsendelse fik han mere tid til at gøre noget ved kagebagningen og fandt ud af, at det virkede afstressende på ham.

”Folk skrev til mig, at jeg skulle melde mig til bagedysten, når jeg postede noget af mit bagværk. Til sidst tog jeg mod til mig, selv om jeg aldrig havde troet, jeg turde. Jeg føler også, at jeg virker ret stille og genert, når man ser mig i programmet, fordi jeg står foran et kamera.”

Selv om Shaun Mamoi også fremstår rolig i programmet, blev han udfordret mange gange:

”Min læringskurve har været stejl. Jeg havde fx aldrig lavet en lagkage før, da det var en af opgaverne til slutcasting… Jeg kan lide det elegante og sirlige, selv om det først og fremmest er smagen, jeg er optaget af, skal udseendet følge med.”

Ud over madlavning, bagværk, familie og kommende dates er han i fritiden optaget af fotografering og løber og styrketræner.

”Det er en vigtig for mig, for det oplader mine batterier.”

Det samme gør møde med andre mennesker.

”Jeg elsker at lave mad og møde nye mennesker. Jeg bliver inspireret af deres historier og baggrunde – det gør mig altid til en bedre version af mig selv.”

Mere Shaun

Hvis du vil se mere til Shaun Mamoei, kan du tjekke hans Instagram: @Madeinscandinavia


Emner

Seneste nyt