Menu luk

Vi så den ikke lige komme

Medarbejderne blev stærkt overraskede, da Frøs og Broager Sparekasse tidligere på måneden meldte fusion ud. Også tillidsrepræsentant Trine Johannsen Beck, der er alene på posten og fik meget travlt.

”Kan vi tale sammen senere på ugen? Jeg er eneste tillidsrepræsentant hos os og skal rundt i vores afdelinger og snakke med kollegerne om fusionen.”

33-årige Trine Johannsen Beck fik nok at gøre, da hendes arbejdsplads, Broager Sparekasse, i sidste uge til stor overraskende for medarbejderne meldte om fusion med Frøs – for at blive stærkere sammen.

”Jeg har aldrig oplevet en fusion tidligere, så jeg skulle også lige klædes på af ikke mindst Finansforbundet i forhold til, hvad det indebærer. Heldigvis fik vi af ledelsen med det samme at vide, at der er plads til alle medarbejdere, når vi sammenlægges.”

De to sparekasser har henholdsvis cirka 60 og 160 medarbejdere. De er fordelt på fire med Brogagers logo og 11 afdelinger med Frøs. Sammen bliver de nu til Sydjysk Sparekasse.

”Det betyder meget, at man samles under det nye navn. Det gør os ligeværdige. Det ville være en helt anden følelse, hvis vi blev langt ind under Frøs”, siger Trine Johannsen Beck.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
Trine Johannsen Beck blev overrasket over fusionen.

Mere end morgenmad

Hun har været tillidsrepræsentant i fem år og imødeser den kommende tid med spænding:

”Jeg forventer, at min kalender bliver godt fyldt. Først og fremmest er jeg optaget af, hvordan mine kolleger påvirkes af fusionen. Men jeg tror også, det bliver også en lærerig og interessant proces for mig som tillidsrepræsentant.”

For fællestillidsrepræsentant Susanne Steiner fra Frøs Sparekasse kom fusionen også som en overraskelse – hun blev kaldt til møde på Rødding Hotel, mens hun var på ferie i Skagen:

”Egentlig troede jeg, det var for at fejre det gode halvårsregnskab, at vi blev kaldt til morgenmøde på hotellet.”

Tre år mere

Hun har dog været igennem adskillige sammenlægninger i sit arbejdsliv og hæfter sig først og fremmest ved, at alle medarbejdere kommer med videre – og at det er en fusion, der sker med overskud, ikke af nød.

”Til alt held har vi samme it-systemer!”
- Susanne Steiner, fællestillidsrepræsentant i Frøs Sparekasse.

”Lige i øjeblikket er det en stor ting for medarbejderne, men min erfaring er, at det forholdsvis hurtigt fortoner sig og man finder sig til rette i det nye. Til alt held har vi samme it-systemer!”

Havde det ikke været tilfældet, havde hun svoret, at hun ville gå på pension, hvis hun blev stillet overfor endnu en fusion.

”Jeg havde ikke orket at lære endnu et it-system forfra. Men nu slipper de ikke af med mig de næste tre år,” ler den 64-årige fællestillidsrepræsentant.

Lige nu må såvel tillidsrepræsentanter som medarbejderne afvente at fusionen vedtages endeligt, før de kan få svar på de spørgsmål, der trænger sig mest på i forhold til at afklare den enkeltes arbejdshverdag.

En del af de to sparekassers afdelinger ligger tæt på hinanden, så der gættes og spekuleres på, hvad fusionen kommer til at indebære.

Især i forhold til, hvor de enkelte skal sidde og hvem, de skal arbejde sammen med.

Den nye direktion

Sydjysk Sparekasses direktion vil bestå af fra Frøs Sparekasse Max Hovedskov, som vil fortsætte som administrerende direktør. Broager Sparekasses nuværende administrerende direktør, Lars Christensen, bliver direktør.

Desuden vicedirektørerne Susanne Harboe Jensen fra Frøs Sparekasse og Morten Vestergaard fra Broager Sparekasse.

 

Seneste nyt