Menu luk

To banker indfører rygeforbud

Et lokalt initiativ har fået to banker til at indføre røgfri arbejdstid.

Fra 1. september er det slut med at ryge i arbejdstiden for medarbejderne i Ringkjøbing Landbobank og Skjern Bank i Ringkøbing Skjern. Også snus og e-cigaretter skal blive i lommen i arbejdstiden.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

De to banker er en del af et lokalt initiativ, hvor 11 virksomheder er gået sammen om en fælles rygepolitik, der betyder, at medarbejderne ikke må ryge i arbejdstiden, på virksomhedens matrikel, i virksomhedens køretøjer eller i arbejdstøj.

”Vi skal ikke gøre os til herre over, hvad de gør uden for arbejdstiden, men det gider vi ikke se på her."
- Per Munck, adm. direktør i Skjern Bank

I Skjern Bank betegner adm. direktør Per Munck over for Finanswatch beslutningen om at gå med i det fælles initiativ som ”nem”. Banken har i flere år haft forbud mod at ryge indendørs, og ifølge direktøren har de 3 tilbageværende rygere taget meldingen om de yderligere stramninger ”pænt”

”Vi skal ikke gøre os til herre over, hvad de gør uden for arbejdstiden, men det gider vi ikke se på her,” siger Per Munck til Finanswatch.

Kræftens bekæmpelse: Helt nyt initiativ

Tre ud af fire kommuner har indført røgfri arbejdstid, men ifølge Kræftens Bekæmpelse er der ikke den samme tendens på det private område. Kun 14 procent af de ansatte i en privat virksomhed eller organisation har røgfri arbejdstid, viser tal fra Kræftens Bekæmpelse.

- For private virksomheder er det på nationalt plan et helt nyt initiativ. Vi har ikke tidligere set, at flere virksomheder på denne måde er gået sammen om det. Mange kommuner har indført røgfri arbejdstid, og det har spredt sig som ringe i vandet. Men den bevægelse er ikke sket på privatområdet endnu, siger Helle Vestergaard Ibsen, der er specialkonsulent i Kræftens Bekæmpelse, til Dagbladet Ringkøbing Skjern.


Emner

Seneste nyt