Store forandringer i Danmarks største datacentral: "Der er ikke tale om en spareøvelse”
BEC med ca. 1.700 ansatte gennemfører omfattende omstruktureringer. 71 ansatte skal til JN Data, mens 53 flyttes til det nyoprettede Scoutz. Det sker for at sætte farten op på udvikling og innovation, siger direktør Jesper Nielsen.
BEC
Danmarks største datacentral BEC har omkring 1.700 ansatte.
BEC er ejet af 17 danske pengeinstitutter og leverer it-ydelser til flere end 50 finansielle virksomheder.
BEC ejer 25 procent af selskabet driftsselskabet JN Data, som desuden er ejet af Jyske Bank, Nykredit, Bankdata og SDC.
Ikke en spareøvelse
Jesper Nielsen gør det klart, at der ikke skete fyringer i forbindelse med tiltagene, der blevet meldt ud 21. november, men at der er foretaget visse tilpasninger på ledelsesniveau.
De medarbejdere, der skal have ny arbejdsplads, får ikke mulighed for at vælge at blive på deres nuværende arbejdsplads: Men enkelte, som får markant længere til arbejde, kan bede om at blive opsagt.
”Vi er nogenlunde det samme antal medarbejdere som før. Der er ikke tale om en spareøvelse,” siger Jesper Nielsen.
Transformation til en udviklingsorganisation
For BEC’s omkring 1.700 ansatte betyder ændringerne, at organisationen drejer endnu mere mod udvikling end driften, som JN Data nu i højere grad vil tage sig af, og som JN Data ifølge Jesper Nielsen vil profitere af.
BEC har desuden justeret udviklingsorganisationen og roller til og indgået en outsourcing-aftale omkring betalingskort-applikationer med den globale it-leverandør Accenture – ud fra en tankegang om, at der også fortsat skal købes mere ude i byen.
Det skal ifølge Jesper Nielsen samlet lede til, at BEC bliver skarpere på at levere gode og hurtige leverancer ud til medlemmerne og kunderne.
Disse kompetencer kommer i fokus
Ud over at en ny teknologidirektør er ansat til at fortsætte moderniseringen af de gamle it-systemer hos BEC, bliver behovet i den kommende tid især ansatte med kompetencer inden for integration, arkitektur, udvikling og markedsforståelse.
Men medarbejderne skal ikke forvente, at der kommer yderligere store tiltag på den korte bane, lover Jesper Nielsen.
”Det bliver er en løbende proces, hvor vi har fokus på det i rekrutteringer og i opkvalificering. Det bliver en glidende overgang.”
Effektivisering af kunde on-boarding og kreditvurdering
Nu glæder han sig til at følge Scoutz, når den nye udviklingsenhed slår dørene op i 2024. Det håber han bliver en succes.
”Jeg forventer, at det vil vokse over tid. Lige nu er vores fokus innovation og at fuldføre de første opgaver på Saleforces-området effektivt. Men jeg er ikke i tvivl om, at rådgiverne ude i bankerne kommer til at opleve øget brugervenlighed, hurtigere leverancer og processer. De vil opleve en effektivisering af kunde on-boarding og kreditvurdering,” siger han og runder af:
”Jeg glæder mig til at kunne se fremad og se et mere udviklingsfokuseret BEC. Et smallere og mere enkelt BEC er stærkere og bedre. Så skal vi teste en masse ting af i Scoutz om, hvordan vi fx kan arbejde anderledes i vores fællesskab, som vi kan lære af. Der er også masser musik i aftalen med JN Data, som giver nye perspektiver.”
IT-ansatte
Finansforbundet er også for dig, der arbejder med it i den finansielle sektor. Du får adgang til nogle af Danmarks bedste it-kurser, arrangementer, netværk og nyheder om finans-it, tech og digitalisering.
Se hvad vi kan gøre for dig