Menu luk

Se listen: Her er kunderne mest tilfredse med deres bankrådgiver

I en ny undersøgelse vurderer kunderne, hvilke af de 10 største pengeinstitutter, der har de bedste privatrådgivere.

7. aug. 2023
2 min

Spørger man kunderne, er de ikke i tvivl om, hvilket pengeinstitut der har de bedste privatrådgivere.

På baggrund af 13 kriterier kårer de nemlig Sparekassen Kronjylland til banken med de bedste rådgivere. Det viser en ny undersøgelse fra konsulenthuset Voxmeter, skriver Finans.dk.

Ved seks af kriterierne scorer rådgiverne i Sparekassen Kronjylland topkarakter. Kunderne vurderer blandt andet, at de er bedst til at være beslutningsdygtige, fleksible og forstående.

"Kronjyllands kunder oplever, at rådgiveren udviser arbejdsglæde. Det betyder måske ikke noget for ens privatøkonomi, men det påvirker stemningen i interaktionen med banken."
- Christian Stjer, adm. direktør i Voxmeter

Christian Stjer, adm. direktør i Voxmeter, siger til Finans.dk, at sparekassen generelt er bedst til at leve op til kundernes forventninger. Han peger samtidig på, at ”et smil på læben” også har stor betydning for kundetilfredsheden.

”Kronjyllands kunder oplever, at rådgiveren udviser arbejdsglæde. Det betyder måske ikke noget for ens privatøkonomi, men det påvirker stemningen i interaktionen med banken. Det er vigtigere, end mange måske går og tror, selvom det ”bare” er et blødt parameter,” siger Voxmeter-direktøren til Finans.dk.

Nordea får bundplacering

I den modsatte ende af skalaen finder man Nordea. Ifølge Christian Stjer skyldes det først og fremmest, at Nordeas rådgivere i mindre grad lever op til kundernes forventninger.

Mads Skovlund, privatkundedirektør i Nordea i Danmark, vurderer over for Finans.dk, at det især er fraværet af en fast rådgiver til alle, der er skyld i bundplaceringen.

”Jeg kan godt forstå, at det kan være svært for nogle af vores kunder at være meget tilfredse med deres rådgiver al den stund, at de ikke har en fast rådgiver tilknyttet. Disse kunder har en økonomi, hvor de hellere vil styre det hele selv via mobilbanken og så kun have fat i os en sjælden gang imellem,” siger han til Finans.dk.

Seneste nyt