Menu luk

Palle: "Det føles godt selv at træffe beslutningen om, hvad man vil"

59-årige Palle Jacobsen er i fuld gang med at skabe sig et nyt arbejdsliv som selvstændig suppleret med spændende projektopgaver for banker.

7. feb. 2023
4 min
Dansk / English

En bankmand, som nærmer sig 60 år og foretrækker kortvarige ansættelser på nedsat tid. Han må være ved at drosle ned...

”Nej, tværtimod! Jeg er i fuld gang med at skabe et nyt arbejdsliv og føler mig stærkere end nogensinde - både fagligt, fysisk, mentalt og ikke mindst erfaringsmæssigt,” fastslår Palle Jacobsen.

Han har en lang karriere bag sig med rådgivning og ledende poster på erhvervsområdet.

Nu arbejder han sig i retning af et virke som selvstændig med opgaver som bestyrelseskonsulent, økonomisk rådgivning mm.

”Jeg vil gerne skifte rolle og arbejde mere analytisk,” fortæller han.

Sideløbende med at han skruer op for aktiviteterne i sin egen virksomhed, løser han tidsbegrænsede projektopgaver – i øjeblikket for Andelskassen i Viborg.

”Det er megaspændende at lære et nyt pengeinstitut, nye kolleger og en ny by at kende,” siger Palle Jacobsen, som selv bor i Aarhus.

Tilbage til friheden

Han tog hul på sit nye kombinerede arbejdsliv i kølvandet på et par bankopkøb, der ændrede hans daværende arbejdsopgaver på godt og ondt.   

I 2017 fik han job i Saxo Bank og trivedes som erhvervsrådgiver i bankens lille Aarhus-afdeling. Men inden der var gået et år, var Saxo Bank købt af Alm. Brand.

”Så var jeg pludselig en del af en større koncern, men det blev en meget positiv oplevelse. Jeg fik et større ansvarsområde og et godt indblik i samarbejdet mellem erhverv og forsikring,” fremhæver han.  

I 2020 blev Alm. Brand Bank købt af Sydbank, og her landede Palle Jacobsen i et job som traditionel erhvervsrådgiver. Han beskriver det som et godt job i et meget dygtigt pengeinstitut, men et klassisk 8-16-job med mindre indflydelse og luft under vingerne, end han var vant til.

”Der var ikke udsigt til udvikling eller noget nyt til mig. Så jeg sagde til mig selv: Jeg vil noget andet!”

Palle Jacobsen sagde jobbet op og tilbød at blive en længere periode for at hjælpe med sammenlægningen af de to bankers it-systemer, hjælpe kunderne osv. i opsigelsesperioden.

”Det var vigtigt for mig at forlade banken på allerbedste vis. Jeg ville gøre arbejdet færdigt og orkede ikke at søge efter noget andet imens,” fortæller han

1. januar 2022 meldte han sig ledig.

”Det er spændende at stå og være helt fri og overveje, hvad der så skal ske,” fortæller Palle Jacobsen, som godt er klar over, at det ikke er alle forundt at have en privatøkonomi, der gør den slags muligt.

”Der var ikke udsigt til udvikling eller noget nyt til mig. Så jeg sagde til mig selv: Jeg vil noget andet!”
- Palle Jacobsen, Selvstændig

Han var på intet tidspunkt i tvivl om, at der nok skulle vise sig nye muligheder. Men hellere bruge tid på at finde det helt rigtige, mener han.

”Jeg har opbygget en høj kompetence indenfor mit felt, har arbejdet hårdt og lært mange ting, som andre kan bruge. Så jeg har en god selvtillid og føler mig godt klædt på. Jeg har bevidst valgt at agere inden for områder, hvor jeg føler mig tryg og kompetent.”

Kursus åbnede døren til projektansættelse

På kursusforløbet Udsyn og ambitioner, som Finansforbundet og FTFa tilbyder ledige seniorer fra finanssektoren, mødte han andre, som var i gang med at kigge frem og efter nyt arbejde.

”Det var et fint program, men jeg kunne konstatere, at jeg allerede havde styr på det meste omkring, hvad jeg selv ville,” opsummerer han.

Et par år forinden havde han taget en bestyrelsesuddannelse for at være i faglig topform til sit fremtidige arbejdsliv, og han konsulterer med jævne mellemrum en coach for at teste og trimme sin forretningsplan.

Til gengæld gav kurset forbindelsen til Andelskassen. Bankens HR-direktør holdt et online-oplæg for kursisterne, og kort efter hørte han fra Palle Jacobsen.

”Jeg søgte et job i analyseafdelingen, som så spændende ud. Så ringede direktøren og sagde, at han godt kunne bruge mig i erhvervsafdelingen i Viborg. Efter 5 minutter havde vi aftalt, at jeg skulle arbejde for dem 3-4 dage om ugen i et halvt år. Det blev hurtigt fuldtid, og aftalen har vi nu forlænget med et år,” fortæller han og tilføjer:  

”Dejlig bank, skønne kolleger, god chef og ’højt til loftet’.”

Brug netværk og tag uopfordret kontakt

Bagefter åbner der sig nogle nye døre, er han overbevist om. Der er mange interessante interim-jobs, når man først får øjnene op for den kategori. Og Palle Jacobsen, som bor alene, har ikke noget imod at overnatte på hotel et par hverdage om ugen kombineret med hjemmearbejdsplads, hvis det rette midlertidige jobmatch ligger i den anden ende af landet.    

Han har for længst lært, at det ikke nytter at sidde og søge stillinger på gammeldags manér.

”Glem det! Du ryger bare ind i stakken. Du er nødt til at bruge dit netværk og dine relationer og tage uopfordret kontakt.”

Sideløbende med pendlerturene til og fra Viborg arbejder Palle Jacobsen seriøst med et par kunder i sit eget firma.

”Det er vigtigt for mig at holde fast i, at det er det, jeg skal,” fastslår han og anbefaler varmt, at man griber tømmerne i eget arbejdsliv:

”Det føles godt selv at træffe beslutningen om, hvad man vil.”

Et arbejdsliv i bevægelse

Arbejdslivet kan være spændende, men også lettere udfordrende. Her er det godt at vide, du ikke behøver at stå alene. Hent inspiration og ny viden, når du vil bevæge dig i dit arbejdsliv.

Læs mere

Seneste nyt