Menu luk

Martin Thorborg: Sådan påvirker kunstig intelligens dit job i it

Er du bekymret for at miste dit job til kunstig intelligens? Hør Martin Thorborgs bud på, hvad den nye teknologi vil betyde for it-ansatte.

29. nov. 2023
3 min
Martin Thorborg er serieiværksætter og direktør for Dinero.

”Jeg forventer, at vi kan servicere 30 procent flere kunder med det samme antal supportere om to år - måske allerede om et år.”

Det siger Martin Thorborg, it-visionær og direktør for regnskabsprogram-virksomheden Dinero. Han forventer, at kunstig intelligens vil føre til et effektivitets-boost, som verden aldrig har set nogen sinde før.

For eksempel har Dinero bygget en chatbot baseret på kunstig intelligens til hjemmesiden. Den svarer rigtigt i 75 procent af tilfældene og forkert i 10 procent.

Til sammenligning svarer en supporter forkert omkring 3-4 procent af tilfældene.

Så en del af supporterne bruger deres tid på at træne chatbotten og følge op på mennesker, der har fået forkerte svar, fortæller Martin Thorborg:

”Så det handler om at få chatbottens fejlprocent ned på et niveau, som jeg kan leve med.”

Vækst eller effektivisere? Dét er spørgsmålet

Dybest set kan det gå to veje med kunstig intelligens: Vi kan enten vækste eller effektivisere, vurderer Martin Thorborg.

”Jeg forventer ikke, at nogen skal fyres i min virksomhed. Måske om 5 år kan jeg lave det samme arbejde med det halve antal mennesker.”

I mellemtiden finder nogle ansatte nyt arbejde og andre går på pension. Så udligningen kan ske ved naturlig afgang, hvis han lader være med at ansætte nye medarbejdere.

"Men jeg kan jo også vækste virksomheden: Og lave dobbelt så mange opgaver med det samme antal medarbejdere. Det er jo også en mulighed,” lyder det begejstret.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Pludseligt kan du løfte 30 kilo mere

Er du bekymret for at miste dit arbejde til kunstig intelligens? Det bedste, du kan gøre, er at omfavne den nye teknologi, mener Martin Thorborg.

Kunstig intelligens handler ikke om, at du står på en fabrik, hvor en robot bliver rullet ind ved siden af dig. Og bum – så er du fyret.

Nej, der er nærmere tale om, at du får monteret et exoskelet på kroppen, så du pludseligt kan løfte 30 kilo mere.

Alle skal kigge på kunstig intelligens

”Jeg forventer, at alle medarbejdere kigger på kunstig intelligens og indarbejder det i deres arbejde, hvor det kan bidrage positivt,” siger Martin Thorborg.

Han har stillet sig op på ølkassen og holdt brandtale for medarbejderne med følgende besked:

”Hvis du hele tiden dygtiggør dig – og det må du gerne gøre i løbet af dine 37 timers arbejdsuge – og hvis du ser teknologien og fremtiden, som noget positivt og spændende. Jamen, så har du også et job hos mig i morgen. Det vil jeg gerne garantere.”

Blå bog: Martin Buch Thorborg

  • Født 25. maj 1970
  • Serieiværksætter og direktør for regnskabsprogram-firmaet Dinero. 
  • I 1995 var han medstifter af firmaet Jubii. Han står også bag Amino.dk og Dinero.
  • Har udgivet flere bøger, herunder "Iværksætter til jeg dør" (2007), "Min vej som Leder" (2022), og "Skab din egen succes" (2023).
  • Har en YouTube-kanal med over 2,7 millioner visninger, hvor han deler videoer om iværksætteri.

Det er meget simpelt

Medarbejdere, der ikke omfavner den nye teknologi, kan han ikke give samme garanti: ”Så må du over til en af mine konkurrenter. Så finder jeg nogle nye medarbejdere, som ikke har modvilje. Det er meget simpelt.”

Som digital og teknologisk virksomhed er Dinero nødt til at udvikle sig, understreger Martin Thorborg:

”Du kan jo ikke finde et eneste fag, hvor der ikke er sket en stor forandring de seneste 10 år. I dare you:  Kan du nævne et fag? Som frisør skal du i dag jo også have en hjemmeside, et bookingsystem og måske promovere dig på TikTok for at markedsføre dig.”

Du kan selv prøve Dineros chatbot ved at klikke ind på virksomhedens hjemmeside under support og stille den spørgsmål.

Seneste nyt