Menu luk

Kæmpe game changer hos BEC: AI-forsøg viser enormt potentiale

På et område hos BEC kan kunstig intelligens potentielt føre til en tidsbesparelse på 25 procent. "Det er rigtig meget,” pointerer Jesper Nielsen, direktør hos BEC.

13. dec. 2023
3 min
Jesper Nielsen, adm. direktør hos BEC.

"Det er en kæmpe game changer."

Sådan beskriver Jesper Nielsen, direktør hos BEC, udviklingen inden for kunstig intelligens netop nu.

Med ca. 1.700 ansatte leder han Danmarks største datacentral, der leverer centrale it-ydelser til storkunder som Nykredit, Spar Nord og Arbejdernes Landskab. For BEC som for andre har kunstig intelligens længe spillet en rolle.

Men med lanceringen af ChatGPT er der, nærmest natten over, sket en AI-eksplosion, der måske er ved at omskrive selve spillereglerne for at drive forretning.

Der er noget om snakken ifølge Jesper Nielsen.

"Det er en kæmpe game changer for sådan nogle som os. Det kan vi allerede se klare eksempler på."

AI kommer til at spille en enorm rolle

Jesper Nielsen har netop annonceret en række større strategiske justeringer hos BEC.

Flere opgaver og ansatte er sendt til driftsparteren JN Data.

Scoutz er sammen med Nykredit, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank søsat i et forsøg på at sætte turbo på udvikling inden for Salesforce.

Og så har BEC hentet en ny CTO i form af Jesper Andersen til især arbejdet med modernisering og forenkling af BEC’s ældre it-landskab.

Her kommer AI til at spille en vigtig rolle, forventer Jesper Nielsen.

"Vi har rigtig meget gammel kode og gamle systemer. AI er sindssygt stærkt til at kode, hurtigt og i god kvalitet."

"Der er ingen tvivl om, at det bliver et af de allervigtigste værktøjer i den forbindelse."

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Potentiel tidsbesparelse på 25 procent

BEC har testet effekten af nogle af de nye AI-værktøjer i en række forskellige områder i forretningen. De bedste resultater er netop nu i forhold til moderniseringsagendaen, siger Jesper Nielsen.

"De første test viser, at vi potentielt kan spare 25 procent af tiden i forhold til at omlægge gammel kode til ny. Det er rigtig meget," siger han og fortsætter:

"Jeg tror på, at det med tiden kommer til at gøre en kæmpe forskel for os selv og vores kunder."

Jesper Nielsen forventer, at AI kan forbedrer mange forskellige områder – og peger bl.a. også på chatbots, generering af præsentationer og mødereferater som naturlige udviklingsmuligheder.

"Jeg tror, at udviklingen kommer til at skabe mere behov for it-løsninger og digitalisering – ikke mindre."
- Jesper Nielsen, direktør BEC

Skal medarbejderne frygte AI?

Jesper Nielsen, hvor langt fremme kommer vi til at se BEC i forhold til AI-agendaen de kommende år?

BEC følger tæt efter, siger Jesper Nielsen.

"Vi vil gerne sætter fødderne lidt forsigtigt og rigtigt her i begyndelsen. Vi er meget opmærksomme på lovgivningen, compliance og GDPR. Det er jo bankernes it, vi driver, og det er enormt vigtigt for os, at det sker korrekt."

"Men det er vigtigt, at vi fortsætter med at gøre vores erfaringer om teknologien. Vi har flere pilotprojekter i gang også med bankerne. Det bliver vi ved med. Vi skal have jord under neglene og hele tiden blive klogere på, hvad der virker, og hvordan vi kan bruge det," fortsætter Jesper Nielsen.

 Skal man være nervøs for at miste sit job som følge af AI?

"Jeg tror, at udviklingen kommer til at skabe mere behov for it-løsninger og digitalisering – ikke mindre. Jeg er ikke så nervøs for os selv i den sammenhæng, men vi skal arbejde meget smartere, følge med og lære," siger direktøren, inden han tilføjer:

"Der kan være funktioner, hvor der skal laves mindre i takt med, at AI i de kommende år kan mere og mere. Men efterspørgslen på hardcore it-medarbejdere, tror jeg kun kommer til at stige. Og det bliver måske faktisk lidt sjovere at arbejde."

IT-ansatte

Finansforbundet er også for dig, der arbejder med it i den finansielle sektor. Du får adgang til nogle af Danmarks bedste it-kurser, arrangementer, netværk og nyheder om finans-it, tech og digitalisering.

Læs mere

Seneste nyt