Menu luk

Energien er tilbage i Danske Bank – mere hos nogle end hos andre

Topchef Carsten Egeriis vurderer, at der er mere energi i banken end for bare et år siden. Kirsten Ebbe Brich, kredsformand i Finansforbundet i Danske Bank, kan mærke det samme, men peger på store forskelle i trivslen blandt medarbejderne.

14. aug. 2023
2 min

”Energien og troen på det er et andet sted i dag end tidligere.”  

Det siger topchef i Danske Bank, Carsten Egeriis, i et interview med Børsen for nylig. Han beskriver situationen i banken på den anden side af hvidvask-skandale og nedjusteringer - som nu er vendt til opjusteringer, bedre indtjening og massive udbyttegevinster til ejerne. 

”Det er selvfølgelig dejligt at være et andet sted i dag. Jeg synes, vi har opnået rigtig meget sammen i banken over de sidste to år,” siger han og taler om forbedret engagement blandt kollegerne. 

Ikke hele sandheden 

Kirsten Ebbe Brich, kredsformand i Finansforbundet i Danske Bank, synes ikke, der er noget forkert i udmeldingen. Men den er heller ikke hele sandheden. 

”Selvfølgelig skal vores topchef glæde sig over det store billede og alt det, der går godt. Jeg kan også godt genkende, at der er mere glæde og energi blandt kollegerne, i takt med at det går bedre for banken og den nye strategi er meldt ud. Men det er ikke det fulde og hele billede.” 

”Vi er en organisation med 20.000 ansatte, og der vil altid være mange nuancer."
- Kirsten Ebbe Brich, kredsformand Finansforbundet i Danske Bank

En del medarbejderne vil imidlertid ikke kunne spejle sig i deres topchefs udsagn, fastslår hun: 

”Vi er en organisation med 20.000 ansatte, og der vil altid være mange nuancer. I øjeblikket finder man i den ene ende af skalaen fx dem, der er meget positivt optaget af den nye strategi. De føler, at banken kaster skyggerne af sig nu, i stedet for at undskylde og reparere.” 

Andre ser, hvad kredsformanden kalder ”mere mørke toner” i bankens nye strategi: 

”Det gælder blandt andre dem, der er påvirket af konsekvenserne efter bankens beslutning om at frasælge den indiske afdeling, Danske IT, og i stedet indgå samarbejde med indiske Infosys, eller af salget af den norske privatkundeforretning.” 

Glæde og utryghed 

På samme måde er der mange, der har fået et positivt løft og glæder sig over udsigten til at flytte ind i det nye hovedkontor i Postbyen ved Københavns Hovedbanegård. 

”Samtidig er der et mindretal, der ikke er så glade for det. Fx fordi de er vant til at kunne gå på arbejde fra deres hjem eller til ubesværet og gratis at kunne parkere deres bil ved arbejdet.” 

Ved siden af de store forandringer er der også en del af medarbejderne, der er udfordret af generelt arbejdspres og usikre på, hvordan deres arbejdssituation tegner i fremtiden, siger Kirsten Ebbe Brich. 

"Som fagforening arbejder vi hver dag for medlemmernes interesser og trivsel, og det arbejde fortsætter. Grundlæggende har vi en fælles forståelse med ledelsen af, at den del er helt central - men vi ikke enige i alle detaljer.” 

Seneste nyt