Menu luk

Bankdirektør: "Diversitet er en virkelig god forretning"

Diversitet er afgørende for Merkurs resultater og skaber en bedre bundlinje. Det mener bankens adm. direktør Charlotte Skovgaard, der er en af de få kvindelige topchefer i den finansielle sektor. Både hun og banken er nu nomineret til Danish Diversity Awards.

28. apr. 2023
4 min
Charlotte Skovgaard er nomineret som årets CEO ved året Danish Diversity Awards. Foto: Christian Als

Køn, alder, erfaring og personlighed.

I Merkur Andelskasse gør man en dyd ud af, at såvel medarbejder- som ledergruppe er mangfoldig og varierer i alt fra årstallet på dåbsattesten til, hvem man er som person.

”Jeg oplever virkelig, at diversitet er god forretning, og det er afgørende for vores resultater,” siger Charlotte Skovgaard, der er adm. direktør i Merkur Andelskasse.

Både hun og banken er nomineret til Danish Diversity Awards, der hylder personer og organisationer, der gør en forskel og inspirerer med konkrete eksempler på inklusion og mangfoldighed.

Nominerede til Danish Diversity Awards 2023

Personpriser

Årets CEO
Charlotte Skovgaard, Merkur Andelskasse
Marianne Egelund Siig, Mannaz
Søren Gøtterup-Tang, Weply

Årets bestyrelsesmedlem
Laura Vilsbæk
Søren Thorsager
Mie Krog

Årets HR/CSR/D&I leder
Christina Juel Hegaard, Arla Foods
Anja Hasselbalch, Signify Denmark
Rikke Wolff, Matas

Årets medarbejder
Shamaiela Anwar, Psykiatrisk Center København, Region H Psykiatri
Lars Aspelund Faurschou, Københavns Lufthavne
Ifeoma Okpala, Maersk

Virksomhedspriser

Årets DEIB-initiativ
QueerSpace, an Ally Group at KPMG
Sikker læsning for alle i CPH, Københavns Lufthavne
Barsels- og familiepakke (Baby Book), Clever

Årets virksomhed med færre end 500 medarbejdere
Merkur Andelskasse
Tamigo
Special Minds IT

Årets virksomhed med flere end 500 medarbejdere
EG A/S
WS Audiology (WSA)
Kemp & Lauritzen

Samarbejde er vigtigere end bundlinje

Og Charlotte Skovgaard er ikke i tvivl om, at der kun er fordele ved at fokusere på mangfoldighed og diversitet i sin organisation.

”Mangfoldighed handler jo i bund og grund om ikke at gå glip af talent. Og så handler det om at have mange forskellige perspektiver på de opgaver, man står overfor,” forklarer hun og understreger, at det ikke kun handler om køn.

”Vi har brug for alle typer for at få en god dynamik i en gruppe. Og når vi ikke ligner hinanden allesammen, så synes jeg faktisk, at der er mere plads til, at den enkelte kan udfolde hele sit talent,” siger Charlotte Skovgaard.

Den 51-årige direktør har siden september 2020 stået i spidsen for Merkur, og her har hun haft et stort fokus på at nedbryde siloer i forsøget på at give kunderne i den lille andelskasse en gnidningsfri oplevelse, selvom de kommer i berøring med flere forskellige afdelinger i løbet af en proces.

”Samarbejde på tværs er vigtigere end den enkelte afdelings bundlinje. Jeg tror grundlæggende på, at når du får samarbejdet på tværs til at fungere, så kommer bundlinjen af sig selv,” siger Charlotte Skovgaard.

”Jeg finder en enorm styrke og ro i, at jeg ikke behøver at lave mig selv om. Jeg har masser af svagheder, jeg har mange styrker, men jeg er transparent om, hvem jeg er.”
- Charlotte Skovgaard, adm. direktør Merkur Andelskasse

Et særsyn i den finansielle sektor

Hun mener, at der i det hele taget er brug for et langt større fokus på diversitet og mangfoldighed i den finansielle sektor.

Selv er hun et særsyn i sektoren, hvor antallet af kvindelige bankdirektører kan tælles på en enkelt hånd.

”Jeg håber, at jeg kan være et eksempel på en rollemodel for andre i den finansielle sektor og vise, at man kan være leder på mange måder. Jeg har ikke patent på den rigtige måde, siger Merkur-direktøren og fortsætter:

”Jeg ville ønske at yngre medarbejdere, uanset hvilket køn de opfatter sig som, kan finde deres egen autentiske måde at være leder på og ikke forsøger at kopiere den lidt stereotype rollemodel, som man har set igennem mange år.”

Charlotte Skovgaard gør selv en dyd ud af at være sig selv og ikke forsøge at fremstå mere maskulin eller hård.

”Jeg finder en enorm styrke og ro i, at jeg ikke behøver at lave mig selv om. Jeg har masser af svagheder, jeg har mange styrker, men jeg er transparent om, hvem jeg er.”

Eksempelvis taler hun åbent om, at hun selv har let til tårer, og at hun ikke ser det som et problem eller en diskvalifikation, hvis man har siddet og grædt på hendes kontor.

”Det er selvfølgelig et problem, hvis man er grundlæggende ked af det, men tårer er bare en måde at udtrykke følelser på. Og den udtryksform er mindst lige så god som at være vred eller banke i bordet.”

Hvis Merkur Andelskasse eller hun selv vinder en pris ved Danish Diversity Awards, der uddeles på onsdag, så håber hun, at det kan inspirere andre til at gøre en forskel.

”Hvis vi med vores lillebitte bidrag kan være med til at skabe forandringer, så vil jeg være rigtig glad,” siger Charlotte Skovgaard.

Danish Diversity Awards uddeles onsdag aften. Finansforbundet er samarbejdspartner på arrangementet, og næstformand Steen Lund Olsen er en del af juryen.

LÆS OGSÅ: Nu hyldes de personer og virksomheder, der gør en forskel for mangfoldighed

Seneste nyt