Menu luk

Vismænd tvivler på finansieringen af Arne-pension

Virkningen af en ny finansiel særskat, som skal være med til at finansiere Arne-pensionen, bygger på mangelfulde beregninger og udokumenterede antagelser.

14. okt. 2022
1 min

Det er »mangelfulde beregninger« og »udokumenterede antagelser« bag det ifølge dem »vanskeligt at vurdere, om retten til tidlig pension er fuldt finansieret«.

Sådan lyder det i en ny rapport fra Det Økonomiske Råds Formandskab.

De økonomiske vismænd kommer med hård kritik af beregningerne bag særskatten på den finansielle sektor, som skal være med til at finansiere Arne-pensionen.

Læs mere om det hos Berlingske

»Der mangler dokumentation for finansieringen. Det kan både betyde, at aftalen er overfinansieret eller underfinansieret. Det kan vi jo ikke afgøre, fordi vi ikke har den nødvendige dokumentation,« uddyber overvismand Carl-Johan Dalgaard til Berlingske.

Fakta om Arne-pension

  • Arne-pension fyldte 1 år 1. august. Det første år havde 53.300 personer søgt om komme på ordningen. 39.900 personer havde fået tildelt retten til at gå tidligere på pension.

  • Arne-pension giver mulighed for at gå på pension op til tre år før gældende pensionsalder. Man skal have været på arbejdsmarkedet minimum 42 år og være fyldt 61 år.

  • En tredjedel af finansiering kommer fra et særligt »samfundsbidrag«, der handler om at hæve selskabsskatten for finansielle virksomheder.

Seneste nyt