Menu luk

Velpolstrede banker er stolte af medarbejderne

Formand for interesseorganisationen Finans Danmark og topchef i Danske Bank, Carsten Egeriis, havde pæne ord med til sektorens medarbejdere i sin årsmødetale.

5. dec. 2022
3 min

”Vi er stolte af vores medarbejdere”.

Formand for interesseorganisationen Finans Danmark og topchef i Danske Bank, Carsten Egeriis, havde pæne ord med til sektorens medarbejdere i sin årsmødetale.

Det fik straks næstformand i Finansforbundet, Michael Budolfsen, som sad blandt hundredvis af businessklædte tilhørere i salen i Skuespilhuset i København, til på Twitter at følge op:

”Dejligt. Bliver spændende at følge, hvilken anerkendelse der følger med”.

Godt foret

I hvert fald er bankerne - her forud for overenskomstforhandlingerne - bedre polstret til krise end længe set, blev det også konstateret på årsmødet.

Alligevel havde Lars Rohde, som holdt sin 10. og sidste tale som Nationalbankdirektør i Finans Danmark regi, en let hævet pegefinger.

Han går på pension om et par måneder og kan konstatere, at banker og realkreditinstitutter er bedre forberedt på en krise i dag, end da han tiltrådte.

Men med udsigt til mere krise er det nu sektorens evne til at kreditvurdere for alvor skal testes af, påpegede han:

”Der er brug for forsigtighed”.

Han advarede også bankerne mod at udbetale udbytte og mod aktietilbagekøb. Og glæder sig til fortsat at følge den økonomiske udvikling på ”en passende afstand”.

Klar til mere

Carsten Egeriis, derimod, er klar til flere årstaler i Finans Danmark. Han blev genvalgt som formand – og bankerne er også klar:

”Fremtiden er blevet mere usikker. Den usikkerhed mærker vores kunder i det daglige. Og i bankerne står vi klar. Med rådgivning, lån og målrettede produkter”.

Hans rosende ord til medarbejderne faldt i øvrigt i forbindelse med omtale af complianceindsatsen i bankerne og medarbejdernes store indsats som first-line-of defense.

”De yder et helt nødvendigt bidrag”.

”Lad bankerne hjælpe der, hvor det er muligt. Gør os til en vigtig samarbejdspartner. "
- Carsten Egeriis, formand Finans Danmark
Carsten Egeriis blev genvalgt som formand for Finans Danmark. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Han mener dog, at der er brug for at balancere indsatsen mod økonomisk kriminalitet, ”så den i videst muligt omfang ikke bebyrder helt almindelige og lovlydige bankkunder”.

Derfor foreslår Finans Danmark, at en ny regering nedsætter en ekspertgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan bureaukratiske byrder kan minimeres uden at sætte bekæmpelsen at økonomisk kriminalitet over styr.

I det hele taget advarede han mod flere reguleringer:

”Vi skal passe på, at vi som samfund ikke bliver ved med at dreje på reguleringsskruen”.

Lad bankerne hjælpe

Han sendte også en ny regering en generel opfordring:

”Lad bankerne hjælpe der, hvor det er muligt. Gør os til en vigtig samarbejdspartner. Se os som en del af løsningen, når Danmark skal ruste sig til de kriser, vi står overfor”.

At der er nok at gå i gang med, kunne man forstå af årsmødets temadebatter, der handlede om henholdsvis den aktuelle økonomiske krise og grøn omstilling.

Her kom det blandt meget andet frem, at næsten otte ud af ti danskere er bekymrede for deres økonomiske situation.

Men måske er der ikke grund til det. I hvert fald havde tidligere overvismand og professor ved Aarhus Universitet, Michael Svarer, positive udmeldinger med sig. Baseret på blandt andet høj beskæftigelse, danskernes evne til at tilpasse sig krisen, deres opsparing og at inflationen er vendt i USA, konkluderede han:

”Vi skal ikke så langt ud i fremtiden, før det begynder at se fornuftigt ud”.

 

Seneste nyt