Menu luk

Ikke længere tabu at blive fyret

Det er blevet stadig mere almindeligt at fortælle omverdenen åbnet, at man har mistet sit job. En tendens, der ses tydelig blandt de 68 Danske Bank ansatte, der blev fyret i januar. Christian Hempler Wørmers opslag på LinkedIn om hans fyring som Chief Business Analyst er blevet vist 16.000 gange.

8. feb. 2022
3 min

”Jeg overvejede det lige lidt. Men jeg ville gerne på en pæn og sober måde fortælle mit netværk, hvad der er sket, og at jeg er fri på markedet efter næsten 17 år i Danske Bank”.

36-årige Christian Hempler Wørmer, indtil forrige torsdag Chief Business Analyst hos Danske Bank, er en af de mange nyligt fyrede fra banken, der har valgt at melde det åbent ud på LinkedIn.

”Der var andre af mine kolleger, der allerede havde skrevet om deres fyring på LinkedIn, og jeg så at det blev delt meget. Det er gode kolleger med stor viden og op til tyve års erfaring i banken, der er blevet fyret denne gang, og jeg kunne se, det vakte opsigt”, siger Christian Hempler Wørmer.

Hans egen post om fyringen var i går, mandag 7. februar, vist i alt omkring 16.000 gange, og der var kommet omkring 60 opmuntrende kommentarer som ”dine kompetencer og store viden skal nok bringe dig sikkert videre”, samtidig med at det strømmede ind med likes.

”Fyringen kom fuldstændig bag på mig, jeg havde ingen anelse overhovedet, heller ikke, da jeg blev kaldt til møde. Selv om begrundelsen er reduktion af omkostninger, giver det selvtilliden et knæk. Derfor er det rart at se, at så mange i mit netværk reagerer med overraskelse og positive kommentarer. Det er med til at give en stærkere følelse af, at det nok skal gå og giver lidt ro på – der er nogen derude, som er interesserede”, siger Christian Hempler Wørmer, der har haft syv-otte forskellige stillinger i banken, hvor han har arbejdet, siden han var 19 år.



En god idé at fortælle om sin fyring

Charlotte Lindgren, der er karrierekonsulent i Finansforbundet, har i nogen tid iagttaget, at det at miste sit job ikke er knyttet til samme grad af skamfølelse som tidligere:

”Det er ikke så tabubelagt længere. Specielt, når det handler om kollektive afskedigelser, ser vi at mange lægger det åbent frem. Når det skyldes organisationsændringer og lignende, og man ikke er den eneste, der bliver fyret, er det ikke så svært at sige det højt”.

Og der er ingen tvivl om, at det kan være en fordel af lægge ud på LinkedIn, at man har mistet sit job og er jobsøgende, siger hun:

”Det er en rigtig god ide. Der er stor efterspørgsel på arbejdskraft og LinkedIn er fænomenalt god i den forbindelse. Hvis man skriver i sin profil, at man er jobsøgende plus nogle af sine kernekompetencer, kommer man højt op i søgninger, når HR-folk eller rekrutteringsbureauer søger”.

En undersøgelse har således for nylig vist, at næsten 6 ud af 10 arbejdsgivere har brugt LinkedIn i forbindelse med den seneste ansættelse.

”Når du er blevet fyret, er der dels den mentale del og dels den mere hardcore del, der handler om at komme i arbejde igen. På den her måde er du meget hurtigt i gang med at søge. Det kan give noget mentalt, at du får likes og kommentarer – og rent praktisk kan det simpelthen betyde, at du hurtigt får et job”.

Seneste nyt