Menu luk

Få fridage i travl december: Sådan er det, når vi arbejder her

Når året går på hæld, får mange travlt med at lave ekstra indbetalinger på deres pensionsopsparinger. Det betyder, at december bliver ekstra travl for de medarbejdere, der håndterer de mange sager.

5. dec. 2022
3 min

I november og december bliver der løbet ekstra stærkt i Support Private Banking i Servicecenter Vejle i Jyske Bank.

Det fortæller Operations & Innovation Officer Heidi Vinther, der især beskæftiger sig med pension.

For frem mod årsskiftet er der mange kunder, der skal nå at have overført penge til deres pensionsopsparing.

”Mange sidder nu og får kigget på lønsedler, og hvad de kommer til at tjene i år. Ligesom der også er nogle, der får bonus for året på denne tid, siger Heidi Vinther.

"Det giver faktisk ekstra energi og team-ånd at løfte i flok mod en deadline."
- Heidi Vinther, Operations & Innovation Officer i Jyske Bank

Hjælper rådgiverne med at hjælpe kunderne

Det giver travlhed for rådgiverne, men også for Heidi Vinther og hendes kolleger, der har til opgave at løfte opgaver fra rådgiverne, være faglig sparringspartner og dermed være med til at sikre, at rådgiverne i sidste ende får mere tid til kunderne.

Hun forklarer, at det både handler om, at kunderne vil sikre sig skattemæssige og opsparingsmæssige fordele, når de har travlt med at sende penge i retning af deres pensionsopsparinger, når året går på hæld.

Derudover er der en lukkeperiode fra midten af december til midten af januar på overførsel af pensionsordninger til og fra pengeinstitutterne, der også skaber travlhed frem mod deadline.

”Så sent som her til morgen fik jeg en opringning fra en rådgiver, som havde talt med en kunde, der gerne ville sætte noget ind og skrive under i dag,” fortæller Heidi Vinther.

Selvom der ryger en del arbejde over skrivebordet i december, oplever Heidi Vinther det ikke lige så slemt, som da hun for år tilbage også arbejdede med pension. Foto: Privat

Giver et ekstra nap

Selvom der ryger en del arbejde over skrivebordet i december, oplever Heidi Vinther det ikke lige så slemt, som da hun for år tilbage også arbejdede med pension.

”Dengang havde vi ikke en eneste fridag i december. Sådan er det ikke mere, men vi arbejder selvfølgelig lidt mere, end vi plejer, siger 51-årige Heidi Vinther, der har været i Jyske Bank siden august sidste år, men tidligere også har arbejdet i blandt andet Nordea og Nykredit.

Hun understreger, at det selvfølgelig ikke er sådan, at man ikke kan komme til juleklip i børnenes daginstitutioner, eller hvad man nu ellers skal nå i løbet af en travl december. Der er alle i hendes team gode til at hjælpe hinanden, forklarer hun.

”Men der er stadigvæk et behov for, at vi lige giver et ekstra nap. Så det prioriterer vi også,” siger hun og fortæller, at det blandt andet betyder, at mødeaktiviteten bliver droslet gevaldigt ned.

”Vi holder kun møder om det absolut nødvendige, resten må vente til januar,” fortæller Heidi Vinther.

Giver ekstra energi

Samtidig forsøger man også at sikre, at der bliver tid til at løse de mange hasteopgaver ved allerede i november at kigge på, hvordan man kan ”arbejde forud”.

”Det er vores prioritet at gøre alt, hvad vi kan, for at gøre plads til de hasteopgaver, der kommer ind tæt på deadline,” siger Heidi Vinther, der også er klar på at møde ind mellem jul og nytår, hvor mange andre holder fri og fordøjer julemaden.

”Vi kan ikke nøjes med at være to mand på arbejde mellem jul og nytår. Så langt ned i bemandingen kan vi ikke gå. Men det ved vi også, når vi arbejder, hvor vi gør," siger hun og understreger, at det ikke er en sur pligt, men tværtimod giver hende og kollegerne noget ekstra.

”Det giver faktisk ekstra energi og team-ånd at løfte i flok mod en deadline, som er meget skarp og dermed være med til at sikre, at kunden får tingene og aftalerne på plads.”

Seneste nyt