Menu luk

Caroline på speeddate med banken

Sydbank har stor succes med at tiltrække praktikanter med job-speeddating. Blandt andre Caroline Jensen, som deltog i eventen i København forleden og føler et godt match med bankens værdier.

”Jeg vil gerne arbejde i en større bank med gode værdier og udviklingsmuligheder”.

29-årige Caroline Jensen ønsker sig det samme som mange andre finansbachelorer under uddannelse, og ser mulighederne for at indfri det i Sydbank.

Forleden var hun blandt de 18 udvalgte, der deltog i utraditionelle jobsamtaler i DGI Byen i København. Her inviterede banken mulige praktikanter til en dag, der også bød på rollespil, quizzer og smagsprøver på de tre bankben: privat, erhverv og private banking.

De unge roterede mellem bordene som ved speed-dating, og Caroline Jensen syntes, det var en god måde at gennemføre jobsamtaler på:

”Jeg har ikke prøvet noget lignende og har været spændt, men omvendt handler det om at være sig selv”.

Hun tænkte ikke på sidemændene ved bordene som konkurrenter, selv om over halvdelen ikke ville få tilbudt job.

”Som det også er blevet sagt her i dag, er det ikke kun banken, der skal afgøre, om jeg passer til den - det er lige så meget mig, der skal finde ud af, om banken passer til mig”.

Caroline Jensen fik efter speeddating-dagen en aftale om en praktikplads i Sydbank. Foto: Casper Jarlberg

Vigtigt nærvær

Ved et af bordene skulle kandidaterne forholde sig til kundecases, blandt andet give et bud på, hvordan man møder og giver god service til forskellige mennesketyper.

Den øvelse var 22-årige Hannibal I. Silva begejstret for,. Han er særligt tiltrukket af bankens værdi om nærvær overfor kunderne.

”Man må ikke glemme, at man har med mennesker at gøre – det kan der være en tendens til at gøre. Derfor synes jeg, det er superfedt at Sydbank lægger vægt på den del”.

”På denne måde får vi mulighed for at præsentere os bredt og give eksempler på, hvordan vi efterlever at være en relationsbank”.
- Hanna Bruun, kompetenceudviklingskonsulent.

Det er fjerde år, Sydbank bruger speed-dating metoden til at holde samtaler med henholdsvis finansbachelorer og -økonomer tre steder i landet.

Det er et stort set-up, men erfaringerne er gode, fortæller kompetenceudviklingskonsulent Hanna Bruun.

”På denne måde får vi mulighed for at præsentere os bredt og give eksempler på, hvordan vi efterlever at være en relationsbank”.

Samtalerne i DGI Byen handlede om praktikantstillinger på Sjælland. På forhånd var der ikke overraskende størst interesse for praktik i København, men i løbet af dagen blev adskillige overbevist om, at Næstved også var en spændende mulighed.

På landsplan skal Sydbank bruge omkring 26 praktikanter. Der har været afviklet et tilsvarende arrangement i Aarhus, og på torsdag foregår det i Aabenraa.

Seneste nyt