Menu luk

Gætter kollegernes hjemmekontor

For at holde den sociale kontakt levende, trods Corona, har Erik Bojsen fra Nets inviteret sine kolleger til at deltage i en konkurrence. De skal ud fra foto gætte hinandens hjemmearbejdsplads, og de er med på legen.

3 min

Det sociale kollegerne imellem betyder meget for Erik Bojsen, der i disse dage arbejder fra sit hjemmekontor i et tidligere børneværelse i Hvidovre. Han er vant til at være omgivet at 30 kolleger i afdelingen for indsigelser hos Nets.

”Når man tilbringer mange timer sammen alle hverdage, kommer man jo til at betyde noget for hinanden. Jeg savner mine kolleger, så jeg fandt på en lille konkurrence, så vi kan holde liv i ikke bare det faglige, men også det sociale”, fortæller den 62-årige Erik Bojsen.

Han opfordrede derfor sine kolleger til at tage et foto fra deres hjemmearbejdsplads og sende det til ham. Hver mandag – han har sendt ud for anden gang i går – vil han derefter sende fem navne på kolleger og fem foto ud til hele afdelingen.

”Opgaven er at parre navne og hjemmearbejdspladser rigtigt. Der bliver en ugentlig vinder, som får en præmie, og til sidst bliver der kåret en vinder for hele konkurrencen”, fortæller han, der stadig overvejer præmiemulighederne.

Kollegerne har taget godt imod udfordringen og leger med. Erik Bojsen mener, at man nok kan gætte sig til nogle af kontorerne, når man kender sine kolleger godt og har hørt meget om deres liv gennem tiden. Selv om man ikke har været hjemme hos hinanden, ved man måske noget om vaner, boligform, smag og fritidsinteresser, som ved nærstudier af foto kan afsløre ejermanden.

Alder kan måske også vise sig i indretningen og give et fingerpeg, mener han. Hos Erik Bojsen selv er børneværelserne ledige, for den 22-årige datter er flyttet hjemmefra – han har derfor indtaget det ene rum og hans kone, der også arbejder hjemme, det andet.

”Vi er jo kun os voksne, så vi kan indrette os, som vi vil. Vi spiser frokost sammen og det hele fungerer fint. Men jeg skulle lige bruge noget tid på at vænne mig til at arbejde hjemmefra. Jeg havde kun min laptop, men nu har jeg indrettet mig med to skærme, ligesom på arbejde”.

Indtil videre har Erik Bojsen haft lige så mange indsigelser at håndtere som før krisen, og han forventer, at der kan komme ekstra pres på i kraft af alle de aflyste arrangementer i øjeblikket.

”Hvis folk ikke kan få deres penge tilbage, bliver der nok en større arbejdsbyrde i en periode”, forudser han, der ringer sammen med en kollega hver morgen og også har virtuelle tavlemøder med afdelingen en gang om ugen.

”Kontakten til kollegerne er vigtig for mig, også ud over det faglige. Det tror jeg, den er for mange, så jeg håber da, at andre vil kunne lade sig inspirere af min konkurrence”.

Ung mand med laptop
Erik Bojsens hjemmekontor.

Seneste nyt