Menu luk

Stor udenlandsk fintech-interesse for København

116 virksomheder fra 35 lande har søgt om at blive blandt de seks første start ups i den nye Copenhagen Fintech Accelerator, som Nykredit, Danske Bank, Accelerace, Copenhagen FinTech og Industriens Fond står bag. ”Vi er imponeret over, at så mange nye fintech-virksomheder fra hele verden synes, at København er så interessant at videreudvikle deres fintechløsninger i”, siger Simon Schou, CIO i Copenhagen FinTech.

7. jan. 2019
3 min

​København er hot for fintech-iværksættere fra hele verden. 135 ansøgninger fra 35 forskellige lande har den nye Copenhagen Fintech Accelerator, som blev etableret for mindre end to måneder siden, modtaget. I de kommende uger udvælger partnerne bag det nye fintech-samarbejde – Nykredit, Danske Bank, Accelerace og Copenhagen FinTech – hvilke seks iværksættervirksomheder, der fra marts og frem til juni skal have plads i det nye program med adgang til mentorer i verdensklasse og corporate samarbejder, der skal drive innovation og vækst.

"Vi er imponeret over, at så mange nye fintech-virksomheder fra hele verden synes, at det er interessant, at videreudvikle deres fintechløsninger i København", siger Simon Schou, Chief Innovation Officer i Copenhagen FinTech – organisationen der blev stiftet i 2016 på initiativ af blandt andre Finansforbundet, og som i dag har mere end 150 partnere, sponsorer og medlemmer.

Copenhagen Fintech Accelerator har fået hele 14 ansøgninger fra indiske fintech-iværksættere, hvilket kun overgås af Danmark (27 ansøgninger), mens Tyskland er nummer tre på listen med ni ansøgninger.

Copenhagen Fintech Accelerator er den første accelerator i Norden, der er designet specifikt med henblik på at tiltrække globalt talent til det nordiske fintech-økosystem. Projektet er støttet af Industriens Fond med mere end en million kroner over de næste 2,5 år.

Fintech bevæger sig hurtigst

For Copenhagen FinTech, der driver inkubationsmiljøet Copenhagen Fintech Lab, er den nye accelerator med til at opfylde ambitionen om at have et program i international skala, der gør det muligt at accelerere startups hurtigere.

Accelerace er en af verdens top 10 seed-acceleratorer, og siden 2008 har man spottet, trænet og investeret i mere end 500 af de mest lovende danske og internationale iværksættere.

"Accelerace har erfaret, at inden for tech er det fintech, der bevæger sig hurtigst. Der er et erkendt behov hos slutbrugerne om, at infrastrukturen og de services, finansinstitutionerne tilbyder skal tænkes på ny", siger Anders Handlos Grauslund, Business Accelerator og Investment Manager i Accelerace.

Bedre services til bankkunder

Både Nykredit og Danske Bank er partnere i Copenhagen Fintech Accelerator. Begge banker er enige om, at de har brug for friske idéer fra startups for at holde sig på toppen i en national og nordisk kontekst.

"Vi vil gerne være med til at fremme København og Danmark som et område, hvor der sker meget på fintech-området. Jo bedre økosystemet er, desto bedre bliver bankerne også. Vi ser det som en mulighed for at støtte udviklingen og investere i den, så vi kan integrere de bedste løsninger ind i vores forretning og levere bedre services til vores kunder", siger Jon Schäffer, Head of Strategic Partnerships i Danske Bank.

Over de seneste fem år har bankerne i højere grad indset, at man ikke kan udvikle løsninger hurtigt nok af høj nok kvalitet uden agile partnere, som kommer med nye indspark til de etablerede virksomheder. Men det er også vigtigt for bankerne at give værdi tilbage til miljøet.

"Først og fremmest ser vi det som en god mulighed for at få skabt et stærkt netværk og etableret en god dialog med andre virksomheder, som tænker og ser anderledes på nogle af de problemstillinger, vi arbejder med. Men det er også en vigtig forudsætning aktivt at kunne gå ind og skabe værdi selv. Vi har nu de kompetencer og kræfter i organisationen til at gå ind i en proces, hvor vi kan være sparringspartner og arbejde videre med fintech-virksomhederne," siger Morten Møller Madsen, Executive Vice President i Nykredit.

Selve fintech-acceleratoren er et delprojekt under alliance-samarbejdet 'Globale FinTech Alliancer for Vækst'. Det kan der læses mere om her.

 

Seneste nyt