Menu luk

Med Danske Bank i Uganda

Brug en arbejdsdag på frivilligt arbejde. Den chance greb Ole Anand, AML Advisor i Danske Bank, i påsken, hvor han tog til Uganda for NGO’en ActionAid Uganda. På turen fik han indsigt i, hvor meget korruption fylder i det afrikanske land, og fik nyt perspektiv på sit eget job.

2. sep 2019
2 min

​"Antikorruptionsarbejdet er megaspændende og vigtigt. Og det bliver virkelig sat i perspektiv i et land som Uganda. Hvor de penge, der går til korruption, faktisk overstiger de penge, landet får i nødhjælp. Hvis der ikke var korruption i Uganda, kunne landet altså mere eller mindre klare sig selv. Så det har givet mig mere lyst til at dykke ned i antikorruptionsarbejdet, så meget som jeg nu kan, i det daglige arbejde".

Det fortæller Ole Anand, som er AML Advisor i Danske Bank. I påsken var han i Uganda i forbindelse med sit frivillige arbejde i den internationale NGO (ikkestatslig organisation) ActionAid Uganda. Han var på farten i en lille uge og fik forinden godkendt en af dagene som en arbejdsdag i forbindelse med Danske Banks "Time to give"-projekt.

Ole Anand har været engageret i frivilligt arbejde i godt 11 år. De sidste to år i ActionAid Uganda, hvor han som bestyrelsesmedlem blandt andet er med til at godkende, hvilke projekter NGO'en skal iværksætte i landet. Bekæmpelsen af korruption er et af flere projekter, som NGO'en står bag i landet.

"Jeg er frivillig, fordi det altid har været i det frivillige arbejde, at jeg har kunnet gøre den største forskel for flest muligt. Jeg har friheden til selv at vælge mit engagement. Og så skal jeg ikke slås med samvittighed over, at jeg 'koster' nogen noget. Derfor har jeg været frivillig i så mange år – og vil nok blive ved med at være det i mange år endnu på et eller andet plan", siger Ole Anand.

Glad for at gøre en forskel

På Uganda-turen besøgte Ole Anand blandt andet nogle unge frivillige aktivister, som i kampen mod korruption og bestikkelse er med til at afsløre ulovlig handel med træer. Ifølge Ole Anand sniger de unge aktivister sig ved nattetid forbi vagter og ind i skove, hvor de tager billeder af træfældningen. Billeder, der blandt andet afslører, at generaler og andre højtstående offentlige personer er indblandet.

Danske Banks "Time to give"- projekt blev lanceret i slutningen af februar og gør det muligt for bankens medarbejdere at bruge en arbejdsdag om året på frivilligt arbejde, så længe det hverken er religiøst eller politisk. Ole Anand er positivt overrasket over, at Danske Bank via projektet støtter hans frivillige arbejde.

"Jeg er glad for, at jeg kan gøre en forskel i Uganda. Det er relevant arbejde begge veje. Jeg kan bruge min erfaring med antikorruptionsarbejdet i Uganda i Danmark og omvendt".

Seneste nyt