Menu luk

Internationale investorer vilde med danskeres platform

Dansk fintech-duo er klar til at udvide populær platform for investeringer i regulerede security tokens. Interessen boomer lige nu især i Asien, Mellemøsten og USA, fortæller Michael Juul Rugaard, medstifter, partner og chefredaktør for The Tokenizer.

22. sep. 2019
2 min

​Nybegynder, erfaren investor eller udbyder af investeringer i security token offerings (STO). Uanset om man blot er nysgerrig eller allerede en del af den voksende industri for investeringer i de blockchain-baserede tokens, så er der noget at komme efter på web-platformen The Tokenizer.

Sitet bringer guides, nyheder, baggrundsartikler, analyser og har oversigter over fællesskaber, virksomheder og børser baseret på security tokens som værdier.

The Tokenizer gik i luften for seks måneder siden og har i dag omkring 10.000 daglige besøgende. Dermed er det blevet den foretrukne globale platform i sin kategori med besøgende fra alle verdens lande - på nær Nordkorea. Også på sociale medier som Facebook og Twitter ligger The Tokenizer over konkurrenterne, som er baseret i hhv. USA og Cayman.

"Nu vil vi gerne rejse kapital, så vi kan vokse og udvide forretningen", fortæller Michael Juul Rugaard, som er medstifter, partner og chefredaktør for The Tokenizer.

Målet er i første omgang 4 millioner kroner, som skal bruges til at bevare førerpositionen og udvide platformen - både indholdsmæssigt og kommercielt med blandt andet annoncer og andre former for betalt indhold.

Stramt reguleret

Security token offerings er digitale repræsentationer af virkelige værdier som bygninger, firmaer, kunstværker, biler, guld osv. Ved at købe og sælge dele af den samlede værdi i form af digitale tokens bliver omkostningerne langt mindre, og flere får mulighed for at komme til fadet. 

"Det er en demokratisering af investeringstanken og en ny og reguleret måde for virksomheder at rejse kapital på, der er billigere og mindre krævende end en traditionel børsnotering," forklarer Michael Juul Rugaard.

Men det betyder ikke, at der bliver snydt på vægten: STO er stramt reguleret af myndighederne og skal altid leve op til den gældende lovgivning.

"Netop nu vokser der en helt ny industri for regulerede security tokens op over hele verden. I Asien, Mellemøsten og USA sker der rigtig meget, mens Danmark og Norden generelt halter lidt efter. I modsætning til andre typer af tokens, er security tokens karakteriserede ved at være repræsentationer af reelle værdier i den virkelige verden, og det gør, at interessen for dem er stor også fra aktører i den 'gamle' verden," fortæller Michael Juul Rugaard

10 procent af klodens BNP i 2027

En analyse fra World Economic Forum forudser, at af token-baserede aktiver vil udgøre op mod 10 procent af klodens samlede BNP i 2027.

Michael Juul Rugaard erkender, at The Tokenizer passende kunne udbyde security tokens for at udvide forretningen. Det sker måske på et senere tidspunkt, når tokenisering er blevet en mere almindelig investeringsform, siger han.  

The Tokenizer udspringer af konsulent- og kommunikationsfirmaet Norfico, som Michael Juul Rugaard og makkeren Kristian T. Sørensen etablerede i 2016. Norfico, der holder til i Copenhagen Fintech Lab, laver strategiudvikling og kommunikation inden for især nordisk fintech og dækker emner som betalingsløsninger, lovgivning, blockchain-teknologi og krypto-værdier.

Se hjemmesiden her.

Læs den helt ny rapport fra Deloitte om security tokens her.

 

Seneste nyt