Menu luk

Flere vil læse finansuddannelser i København

Erhvervsakademiet Cphbusiness i København har fået 1.972 ansøgninger til finansøkonom- og finansbacheloruddannelsen. Det er 282 flere end i 2018.

8. jul. 2019
1 min

​Ved ansøgningsfristens udløb den 5. juli klokken 12.00 havde Erhvervsakademiet Cphbusiness modtaget 1.210 ansøgninger til erhvervsakademiuddannelsen finansøkonom og 762 ansøgere til professionsbacheloruddannelsen finansbachelor.

Det er 17 procent flere ansøgere end sidste år, hvilket vækker glæde hos områdechef Bo Steen Larsen, der har ansvaret for de to videregående finansuddannelser på erhvervsakademiet Cphbusiness.

"Det er supertilfredsstillende, at både finansøkonom og finansbachelor har et godt momentum. På finansbachelor ser vi en flot fremgang, og finansøkonom ligger på et stabilt leje. Det glæder mig, at der er så mange, som søger de uddannelser, Det er relevante uddannelser, hvor vi uddanner direkte ind i erhverv i finanssektoren. Vores dimittender får relevante og ofte avancerede jobs, hvor de blive udfordret, og de tjener pænt. Så karrieren ligger for deres fødder. Det er vigtige pointer for unge i dag, tror jeg", siger Bo Steen Larsen.

I alt har 1.210 søgt ind på finansøkonomuddannelsen og 762 på finansbacheloruddannelsen i år, mens 1087 og 603 søgte ind i 2018. Dermed har finansøkonomuddannelsen fået 123 flere og finansbacheloruddannelsen 159 flere ansøgere i 2019 sammenlignet med i 2018.

"Det er dejligt, at det ikke smitter negativt af på antallet af ansøgere, at den danske befolkning ikke har den samme tillid til den finansielle sektor som før. Vores kommende studerende ser heldigvis stadig finanssektoren som et attraktivt sted at arbejde. Mange af vores dimittender får job i rådgivningsfunktioner, og det er lige præcis der, at tilliden skal genopbygges, og det tror jeg, at de studerende har mod på", siger Bo Steen Larsen.

Han oplyser, at Erhvervsakademiet Cphbusiness har budgetteret med 10 nye hold finansøkonom-studerende i København, hvilket er et mere end i 2018. Det vil sige, at optaget forventes øget fra 333 til 370 studerende.

Hvad angår uddannelsen til finansbachelorer er budgettet lige som i 2018 på seks nye hold og 222 studerende.

Seneste nyt