Menu luk

Fintech-uge sætter fokus på bæredygtighed

Copenhagen Fintech Week, der i år finder sted den 14.-20. juni, forventes at samle over 1.000 deltagere fra startup-miljøer verden over, banker, investorer og myndigheder. Hovedtemaerne for konferencerne er fintechs bidrag til at opfylde FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed og til at skabe ’Smart Cities’, fortæller CIO Simon Schou fra Copenhagen Fintech.

25. feb. 2019
2 min

​Årets største fintech-begivenhed i Danmark, Copenhagen Fintech Week, løber ad stablen fra fredag den 14. juni til torsdag den 20. juni, og målet er at øge deltagertallet fra de to foregående år.

"Sidste år var der netto 500-600 deltagere til arrangementerne, og i år satser vi på at det tal fordobles", siger Simon Schou, CIO i Copenhagen Fintech, der blev etableret i 2016 på initiativ af blandt andre Finansforbundet, Københavns Kommune og Finans Danmark.

Formålet med Copenhagen Fintech Week er at udbrede kendskabet til dansk fintech,  men i endnu højere grad handler det om at være et årligt skandinavisk samlingspunkt for hele økosystemet bag fintech – startups, etablerede finansvirksomheder, investorer, myndigheder, uddannelsessteder med videre, hvor man kan tilegne sig ny viden og netværke.

Programmet for årets Copenhagen Fintech Week er endnu ikke helt færdigt, men det står klart, at bæredygtighed vil være et af hovedtemaerne.

"Vi forventer, at en del startups vil komme og pitche fintechløsninger, der kan være med til at løse nogle af udfordringer, som FN's 17 verdensmål for bæredygtighed rummer. Smart City er et andet stort tema – hvordan fintechløsninger kan gøre livet i storbyer nemmere. Det kan fx være håndtering af turisters betalinger eller at hjælpe fattige i asiatiske millionbyer med at få en bankløsning", forklarer Simon Schou.

Copenhagen Fintech Week tyvstarter traditionen tro med en hackathon, hvor alle interesserede inviteres til på 48 timer at udvikle nye forretningsidéer i teams, der sammensættes på dagen. Det foregår fra fredag den 14. juni kl. 18 til søndag den 16. juni. Mandag den 17. juni er afsat til et fintech-symposium, hvor forskere fra danske og udenlandske universiteter fremlægger ny viden. Tirsdag den 18. og onsdag den 19. juni holdes hovedkonferencen i Kabelhallerne ved Halvandet på Refshaleøen i København.

"Der vil være to scener med keynote-speakers, paneldebatter og pitches fra mange startups. Dette er også en opskalering fra sidste år, hvor vi havde arrangementer fordelt på flere lokaliteter i København", siger Simon Schou.

Torsdag den 20. juni er overskriften "Innovation Lab Crawls", og den dækker over, at deltagerne skal besøge udviklingsmiljøer rundt omkring i København og i det hele taget få vist byen frem.

Læs mere og tilmeld dig på Copenhagen Fintech Weeks hjemmeside.
 

Seneste nyt