Menu luk

En stor lettelse at betro sig til kollegerne

Christian Smedegaard Hansen var udfordret på hjemmefronten og valgte at være åben om sine problemer på arbejde. Vi har spurgt ham og tre andre medlemmer af Finansforbundet i forskellige pengeinstitutter, hvordan de oplever og arbejder med den daglige trivsel på jobbet.

16. dec. 2019
2 min

​Barnet, som Christian Smedegaard Hansen og hans kone ventede, havde Downs Syndrome. Parret valgt medicinsk abort, og det udløste voldsomme følelser, som han havde overordentlig svært ved at lade blive hjemme, da han mødte ind på sit nye arbejde i Trade Finance i Danske Bank i Høje Taastrup for to år siden.

På den ene side ville han gerne glide ind i sin professionelle rolle og præstere fagligt, på den anden side var han så plaget, at han til sidst valgte at tale åbnet om baggrunden for, at han var svingede humørmæssigt:

"Det var grænseoverskridende, men det gav mig også ro. Jeg vidste jo ikke, hvor længe, det ville vare, jeg synes kollegerne havde krav på at vide, hvad jeg tumlede med".

Ud over den medicinske abort, var der også meget at håndtere med en sammenbragt familie med dine og mine børn, hvoraf et har psykiske udfordringer. Det var nødvendigt med hjælp, også for at kunne klare jobbet fortsat, for han kunne ikke komme ud af belastningen på egen hånd.

Efter at have fået tilbudt støtte fra psykolog og psykiater, kom han på antidepressiv medicin, og han er stadig i proces med at finde den rigtige medicinering.

Åben dialog

Hans ærlighed banende vej for en god dialog med kollegerne, i det hele taget har han kun fået positiv respons på sin åbenhed, og han opfordrer andre til at følge hans eksempel. Stå ved, hvem du er og hvilke udfordringer, du står overfor:

"Der sidder mange i sektoren, som enten selv har – eller har børn med – psykiske udfordringer, men som prøver at få hverdagen til at fungere normalt og holder det for sig selv. Det kan få store konsekvenser at gå med det hele selv. Jeg synes, man skal turde være åben".

Se videoen med Christian Smedegaard på Finansforbundets YouTube-kanal her.

Derefter kan du på samme side se videoer med:

·   Administrativ medarbejder og tillidsmand i Kreditbank i Aabenraa, Vayan Haussmann, der fortæller om trivselsarrangementer og kollegernes betydning.

·   Bankrådgiver Mikael Harbo Bjørnskov fra Jyske Bank i Ikast, der oplever øget arbejdspres og øver sig på mikropauser.

 

·  Asger Helby Petersen, finanstrainee i Spar Nord Bank i København, der fortæller om at være ny i en sektor, der har dårlige trivselsmålinger.

Seneste nyt