Menu luk

En karriere i evig bevægelse

Omkring et par år hvert sted. Sådan har arbejdslivet hidtil formet sig for Louise Marie Nielsen, der er forretningschef i Danske Bank

30. jun. 2019
5 min

​Der er højt til loftet i den historiske bygning med marmorsøjler og høje træpaneler, som huser Danske Banks hovedkontor i Århus. Og for forretningschef Louise Marie Nielsen har det også været tilfældet i overført betydning.

Hun føler, at hun har haft plads til at udvikle sig i banken, som hun nærmest blev ansat i ved et tilfælde, shanghajet af sin bankrådgiver.

Magasinet Finans har mødt hende på arbejdspladsen, for hun udlever det, mange prædiker, og færre følger: Hun har holdt sig i konstant udvikling med mange skift i sin karriere.

Oprindeligt ville hun læse til ingeniør i Aalborg, men tilfældigheder førte hende til en traineestilling i Maersk i København. Da hun mødte sin kommende mand, sagde hun sit job op som 24-årig for at følge ham til Djursland.

"Da vi var flyttet, var jeg som kunde inde i netop denne afdeling for at snakke med min rådgiver. Jeg fortalte ham også, at jeg ikke helt vidste, hvad jeg skulle. Han foreslog, at jeg blev ansat i banken".

Louise Marie Nielsen var først blankt afvisende, men lod sig overbevise om, at erhvervsrådgiver kunne være noget for hende.

Få dage efter mødte hun derfor op med sit cv i det rummelige kontor, som vi denne dag mødes i, og hun fik jobbet. På den måde har hendes karriere tegnet sin første cirkel, nu hvor hun er 38 år og tilbage i afdelingen, men hun har haft mange interne skift i mellemtiden.

Fordomme om chefen

Hun blev hurtigt opfordret til at deltage i et talentprogram for kvinder, og efter et par år indtrådte hun som souschef i en filial i Rønde.

"Det lød spændende, men jeg var hurtigt ved at få nok. Jeg fik ikke nok ansvar, og når jeg kom med forslag, præsentererede min chef ideerne som sine egne".

Til sit held havde hun opbakning fra den kvindelige HR-direktør og røg hurtigt videre til Tilst, hvor hun som 27-årig blev chef for første gang.

Louise Marie Nielsen har flere gange afløst mandlige forgængere, der har siddet på posten i årtier. Det har givet hende udfordringer, især som helt ung.

"Jeg har skullet gøre mig fortjent til titlen blandt både kunder og medarbejdere. Jeg husker en episode, hvor en mandlig kunde stod i filialen i Tilst og forlangte at tale med chefen. Jeg gik frem, men han så på mig og sagde: 'Jeg bad om at tale med chefen!'"

Selv da hun viste sit visitkort, nægtede manden at acceptere fakta og forlod banken med en melding om, at han ville komme tilbage, når chefen kunne træffes.

Det krævede også erfaring at få det greb om ledelse.

"Da jeg blev filialdirektør i Rønde, var jeg bange for at gøre noget forkert. Derfor ville jeg selv have kontrol, og jeg lagde ud med at inddrage nogle af medarbejdernes beføjelser. Jeg lærte først siden, at det må man aldrig gøre. Årsresultatet blev godt, men ledelsesmæssigt var det ikke til topkarakter".

Rådgivere gik catwalk

Hendes energi og uortodokse tilgang til tingene blev fremhævet, da hun for år tilbage var med i Berlingskes Talent 100. Blandt andet samarbejdede hun med en kunde, der havde en tøjbutik, om et meget populært modeshow, hvor bankrådgiverne gik catwalk. Hun har også taget initiativ til særlige kvindeaftener om økonomi.

"Jeg var inspireret af en ældre kvinde, jeg kender. Da hun havde mistet sin mand, udpegede hun en stribe fyldte A4-mapper og sagde: 'Det hele er her et sted'. Hun anede intet om sin egen økonomi, om der var lån i huset, om pension, eller om hun fik noget efter sin mand".

Karriere eller familie

I forhold til kvinders muligheder i sektoren synes Louise Marie Nielsen, at udviklingen er gået i den rigtige retning:

"Der er ikke sket meget på de ledelsesplan, der ligger fra mit niveau og opad, men derunder er der. Da børnene var små, bad jeg om lov til at gå tidligt hver anden torsdag, og det medførte en opringning fra HR, som ville høre, om jeg ville karriere eller familie. Det var ikke sket i dag", konstaterer forretningschefen, der sammen med sin daværende mand valgte at ansætte en barnepige.

Selv har hun gjort sit for at fremme kvinder, hun har været chef for:

"Når de ikke kan noget med henvisning til børn og familie, presser jeg dem lidt og har stillet spørgsmål til, hvorfor de føler, at det er dem som kvinder, der skal stå for det hele".

Ikke strategisk

Hun har ofte selv fået at vide, at hun er for dårlig til at tænke strategisk i sin karriere.

"Jeg har tænkt, at det var nok at være god til sit arbejde, så ville andre se det. På den anden side har jeg tidligt lært, at man ikke får nok udfordringer, hvis man ikke selv søger dem".

Ved at skifte mange gange internt har hun fået stadig større ansvar, men hun afgav også mulighed for at øge det yderligere, da hun var filialdirektør i Ebeltoft, og filialer skulle sammenlægges.

"Det ville have givet mig større ansvar, men jeg mente ikke, at det var det bedste for hverken medarbejdere eller kunder. Jeg foreslog, at medarbejderne fik lov til at vælge, hvilken af de tilbageblivende filialer de helst ville tilhøre".

Det betød også, at Louise Marie Nielsen kom til at savne udfordringer i Ebeltoft og søgte til Universitetsafdelingen i Århus. Da den blev nedlagt, rykkede hun sidste år til sin nuværende stilling, hvor hun er leder for 12 medarbejdere.

"Her lærer jeg noget af det, jeg aldrig har været god til. Vi er fire chefer, der har hver vores medarbejdere og hver vores interesser. Det tvinger mig til at tænke mere strategisk, og det tilfredsstiller mit behov for en ny udfordring".

Louise Marie Nielsens job i Danske Bank

Forretningschef i Danske Banks jyske hovedsæde i Århus siden 2018.

Filialdirektør i bankens universitetsafdeling 2016-2018.

Filialdirektør i Ebeltoft 2013-2015.

Filialdirektør i Rønde-Kolding 2010-2013.

Filialdirektør i Tilst 2008-2010.

Souschef i Rønde-Kolding 2007-2008.

Erhvervsrådgiver i Århus 2005-2007.

Erhvervstrainee 2004-2005.

Seneste nyt