Menu luk

Brug for flere kvinder i kapitalforvaltning

Mænd med slips tegner i høj grad billedet inden for kapitalforvaltning. Men kunderne ligner ikke hinanden, så det bør rådgiverne heller ikke gøre, mener Helle Snedker, der er partner og kundedirektør i Formuepleje.

3. jun. 2019
2 min

​"Det er smadderærgerligt, at der ikke er større diversitet på det her område".

Kundedirektør og partner i Formuepleje Helle Snedker ønsker sig flere kønsfæller i branchen. Det vides ikke, nøjagtig hvor mange kvinder der er i dansk kapitalforvaltning, men at de er i klart undertal, er der ingen tvivl om.

"Traditionelt har det været sådan i bankerne, at var man ikke hankøn og i jakkesæt, så var kapitalforvaltning ikke noget, man skulle blande sig i", konstaterer hun.

Det er efter hendes mening helt forfejlet, for kunder med formue er en broget skare med vidt forskellig baggrund, og skal man imødekomme deres behov, skal der også være mange forskellige profiler blandt rådgiverne. Når Formuepleje holder introduktionsmøder, sender man derfor typisk to forskellige rådgiverprofiler.

"Nogle kunder foretrækker at have kontakt med den stærkt analytiske rådgiver, mens andre lægger mere vægt på en mere empatisk rådgivning. Jeg vil ikke generalisere, men nogle af de kompetencer, der efterspørges, ligger måske mere til kvinder", siger Helle Snedker, der også er med i netværket Kvindeøkonomien, der arbejder for at få kvinder generelt til at interessere sig for økonomi.

"Der bliver stadig flere kvinder, der står med en formue. Fordi de selv har skabt den, eller om ikke andet, når lillefar stiger til himmels, fordi kvinder typisk lever længere. Det er et dårligt tidspunkt at sætte sig ind i det økonomiske, så vi arbejder for, at kvinder selvfølgelig skal interesse sig for økonomi".

Kvinder efterspørges

Kvinder foretrækker naturligvis ikke nødvendigvis kvinder, men Helle Snedker har oplevet, at kvindelige investorer specifikt efterspørger kvindelige rådgivere.

"I det hele taget er der, i en tid med fokus på blandt andet bæredygtighed og mangfoldighed blandt investorerne, stadig større behov for, at vi bliver flere kvinder i branchen. Men det kræver et bevidst arbejde med at fremme talent og opfordre kvinderne til at melde sig på banen i sektoren", vurderer hun.

"For når du ser ind i et miljø, hvor der kun er mænd, som ligner hinanden, er det sværere at tro på, at det er noget for dig som kvinde".

For sit eget vedkommende var 49-årige Helle Snedker dog aldrig afskrækket af udsigten til at være i en mandsdomineret branche:

"Jeg lagde ud med i skoletiden at gå i en lille klasse på Samsø, hvor vi kun var fire, og de tre andre var drenge. Og faget tiltrak mig. Det er interessant arbejde, man kommer i kontakt med spændende mennesker, eksempelvis mange, som har forfulgt og udlevet deres drømme og skabt virksomheder".

Seneste nyt