Menu luk

Brexit kan dræne London for fintechtalent

Den største trussel mod Londons position som Europas fintechhovedstad, når Brexit udmøntes til efteråret, er, hvor mange af de nuværende 42 procent udenlandske medarbejdere der vælger at rejse. Det vurderer Kristian T. Sørensen, partner i Norfico, der holdt oplæg om emnet på Copenhagen Fintech Week.

8. jul. 2019
2 min

​Brexit - den populære betegnelse for briternes udtrædelse af EU, som et flertal af de britiske vælgere stemte for ved en folkeafstemning 23. juni 2016 – nærmer sig. Senest den 31. oktober i år forlader Storbritannien EU, og det er et skridt, der kan få stor betydning for Londons position som Europas fintechhovedstad.

På Copenhagen Fintech week onsdag den 19. juni var emnet på dagsordenen. Kristian T. Sørensen, partner i Norfico, der rådgiver danske og internationale fintechvirksomheder, kom i sit indlæg ind på Brexits betydning for fintechmiljøet

"Ni af de 20 største fintechinvesteringer i Storbritannien er sket efter Brexit-afstemningen, og den seneste opgørelse over venturekapitalens fordeling på fintechi Europa viser, at London tegner sig for 39 procent foran Berlin og Paris med 21 og 18 procent. Derfor tyder det ikke på lige nu, at investeringer vil være det største problem for Londons fintechmiljø", sagde Kristian T. Sørensen.

Han understreger, at meget kan ske i de kommende måneder, når en ny konservativ premierminister skal forhandle betingelserne for Brexit på plads med EU.

"Lige nu ser det ud til, at manglen på fintechtalenter kan blive det største problem. 42 procent af medarbejderne i Londons fintechvirksomheder er udlændinge, og en tredjedel kommer fra andre EU-lande. Hvis en del af dem vælger at forlade London, når Brexit effektueres, kan det få betydelige negative konsekvenser for fintechmiljøet", siger Kristian T. Sørensen.

Copenhagen Financial Hub, der arbejder tæt sammen med Copenhagen Capacity og Invest in Danmark om at tiltrække udenlandske virksomheder til København følger udviklingen i Storbritannien nøje.

"Brexit har stor betydning for mange virksomheder. For eksempel kan det få amerikanske virksomheder, der kigger mod Europa, til at placere sig andre steder end i Storbritannien. Hvis der kommer et hårdt Brexit, er det klart, at det kan få flere finansvirksomheder, der i dag befinder sig i London til at søge til andre lokationer i Europa.  Og her vil vi forsøge at få dem til at kigge mod København", siger Anders Klinkby, projektdirektør i Copenhagen Financial Hub.

Seneste nyt