Menu luk

År 2020 kan blive grim for aktier

Aktiemarkedet var ved indgange til 2019 presset af to ting: En faldende økonomisk vækst og ingen handelsaftale mellem USA og Kina. Hvis det fortsætter, vil det være dårligt nyt for aktiefesten, siger chefstrateg Henrik Henriksen, pensionsselskabet Velliv.

4. mar. 2019
1 min

​Stemningen hos amerikanske direktører er rigtig dårlig, hvilket ikke er så godt, for markedet har det aldrig bedre end tilliden til fremtiden.

"De største risikoer for det finansielle marked er ud over handelskrigen en stigende populisme og antiglobaliseringen", sagde chefstrateg Henrik Henriksen, pensionsselskabet Velliv på et møde i Finansforbundet, hvor han gav sin måling af temperaturen på et aktiemarked, hvor kurserne i lang tid er gået op, op og op.

Pessimismen var høj i december 2018.

"Men i forhold til den nedtur aktiemarkedet fik sidste år, har investorerne genvundet meget af deres kurstab, og meget peger på, at 2019 bliver et ganske pænt aktieår drevet af en handelsaftale mellem USA og Kina, kinesiske stimulanser og en amerikansk centralbank, der ikke har travlt med at hæve renten", forudser Henrik Henriksen og peger på, at lige nu er de globale aktier hverken dyre eller billige, men ser man længere frem, kan år 2020 blive grim.

Det amerikanske opsving har allerede været meget langt, og der er stigende tegn på mangel på arbejdskraft. Det kan få inflationen til at stige og få den amerikanske centralbank til atter at hæve renten.

"Vores risikoappetit er lidt lavere end normalt, og det peger på en neutral aktievægt i porteføljen og en defensiv allokering indenfor aktieklasserne", siger Henrik Henriksen fra Velliv.

Seneste nyt