Menu luk

19 assurandørjob forsvundet i Danske Forsikring

Siden Danske Bank opsagde sit salgsarbejde med Topdanmark er antallet af privatassurandører i Danske Forsikring blevet mere end halveret. Primo december havde Topdanmark 31 privatassurandører ansat i selskabet, i dag er der kun 12 tilbage. Ni er blevet fyret, 10 har fået nyt job herunder otte i Topdanmark.

7. jan. 2019
2 min

​Antallet af Topdanmarks privatassurandører ansat i Danske Banks filialer er stærkt nedadgående. Siden Danske Bank opsagde sit samarbejde med forsikringsselskabet om distribution af skadesforsikringer har 19 privatassurandører forladt Danske Forsikring på godt to måneder. Kun 12 ud af 31 privatassurandører er tilbage i selskabet.

Danske Bank valgte i november at indgå samarbejde med Tryg. Bankens samarbejde med Topdanmark er opsagt til udløb den 1. januar 2020. Tryg har dog oplyst, at man allerede til foråret 2019 er klar til at lancere nye forsikringsløsninger til kunderne i Danske Bank. Hvordan det skal foregå, og hvad der skal ske med Topdanmarks 12 resterende privatassurandører i Danske Forsikring er endnu usikkert, fortæller formanden for Topdanmarks Assurandørforening Ole Lomholt Mortensen.

"Assurandørerne i Danske Forsikring er selvfølgelig lidt utrygge og frustrerede over, hvad der kommer til at ske. Det opsagte samarbejde med banken kom som et kæmpe chok. Men jeg har indtryk af, at der er kommet mere ro på. Jeg tror, de fleste af de dedikerede bankassurandører er jobsøgende, især efter den 10. december, hvor ni blev fyret sammen med tre assurandører fra Topdanmarks privatafdeling", siger Ole Lomholt Mortensen, formand for Assurandørforeningen i Topdanmark.

Ud over de ni fyrede privatassurandører i Danske Forsikring, har otte tidligere bankassurandører fået nyt job i Topdanmark-koncernen, heraf seks af i Topdanmarks privatafdeling og to andre steder i koncernen. To privatassurandører i Danske Forsikring har forladt koncernen til fordel for et nyt job, og den lokale assurandørformand er fortrøstningsfuld, når det gælder fremtiden.

"Jeg tror på, at vi får nye samarbejdsaftaler i det nye år. Koncernen arbejder på livet løs, og jeg håber, at vi får lukket en ny samarbejdsaftale, inden vi skal til at fyre flere. Jeg er ikke så bekymret for assurandørerne. Vi skal nok komme videre igen. Udmeldingen fra toppen er, at Topdanmark er et selskab, der stadig tror meget på assurandørerne", siger Ole Lomholt Mortensen.

Seneste nyt