Menu luk

Unge bliver igen klogere på penge

Snart ruller Finans Danmark igen Pengeuge ud over det danske land. I uge 11 fra 12. - 16. marts tager bankansatte ud på mere end 400 skoler over hele landet for at lære unge om privatøkonomi.

19. feb. 2018
1 min

​I dag stifter de danske unge tidligt bekendtskab med penge, gæld og opsparing. Men desværre er det ikke alle, der er lige gode at holde styr på deres penge, og derfor er der omkring 50.000 unge mellem 18 og 30 år, der er registreret i RKI. Det viser Finans Danmarks rapport om unge, gæld og deres opsparing fra 2017.

Der er dermed stadig et stort behov for at øge de unges finansielle forståelse, og derfor ruller Pengeuge endnu engang ud på landets skoler, hvor 700 medarbejdere fra bankverdenen – lige fra rådgivere til direktører –  vil lære unge (7. -9- klasse) om, hvordan de kan passe bedre på deres penge.
Bag Pengeugen står Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening, der har udarbejdet undervisningsmaterialet.

Tema om digital sikkerhed

I år har Pengeuge desuden et særligt fokus på digital sikkerhed. Det er nemlig vigtigt, at unge blandt andet bliver bedre til at lave sikre adgangskoder, og at de får nogle gode råd til, hvordan de undgår at blive snydt, når de handler på nettet.

Derudover er der også fokus på, at de unge bliver bevidste om, at de modtager Digital Post fra det offentlige, når de fylder 15 år, og at de har ansvar for at tjekke den, samt at de lærer, hvordan de skal håndtere NemID.

Pengeuge afholdes i uge 11 fra 12. – 16. marts 2018. Det er stadig muligt for lærere at tilmelde deres klasser til Pengeuge 2018. Læs mere på Pengeugens hjemmeside her.
 

Seneste nyt