Menu luk

Ung finanskvinde vil ændre måden, der ansættes på

23-årige Emma Bitz, der har en fortid i Nordea, lancerer sammen med Simon Gundersen jobplatformen CaseFair, hvor løsning af cases er i centrum for match af ansøgere og virksomheder. Iværksætterne bag mener, at den kan erstatte den nuværende ansættelsesproces med motiverede ansøgninger.

1. okt. 2018
3 min

​Den almindelig motiverede ansøgning fungerer ikke. I stedet bør jobsøgningen foregå på en hjemmeside, hvor match af virksomheder med relevante jobkandidater sker gennem løsning af cases, mener Emma Bitz og Simon Gundersen, der sammen har stiftet jobplatformen CaseFair.

"Ud fra dit CV bliver du bedømt på, hvad du tidligere har lavet. Der kan give virksomheder en bias i forhold til, hvad du reelt set kan. Derfor er en case en bedre måde at se, de konkrete job kvalifikationer, som en ansøger har", siger Simon Gundersen, der uddannet i psykologi og økonomi sideløbende fra Københavns Universitet.

Cases har en central plads i en del jobansættelser, og derfor undrede Simon Gundersen sig over, hvorfor brugen af dem kom så sent i ansættelsesprocessen. Den undren gik han med gennem to år, før han førte projektet ud i livet sammen med medstifter Emma Bitz, der har en bachelor i International Business and Politics fra CBS.

Tidligere har hun arbejdet i Nordea Markets, og den 23-årige kvinde er også medstifter af foreningen Female Invest, der vil gøre investering attraktivt for kvinder.

Ny platform for jobsøgning

Jobplatformen CaseFair henvender sig alle typer virksomheder og kan bruges af jobsøgende, som er nyuddannede eller højst har op til fem år efter endt uddannelse. Iværksætterne mener, det er den gruppe, som har mest brug for hjælp til at komme i job.

"Ved en nyuddannet jobkandidat kan arbejdsgiver have svært ved at vide, hvad deres uddannelse kan bruges til kun ved at kigge på deres CV. Ligeledes kan du som nyuddannet have svært ved at vise overfor virksomhederne, hvad du kan med din uddannelse," siger Simon Gundersen.

Virksomheder kan have svært ved at vide, hvad de har brug for, når de vil hyre en ny ansat. Derfor vil CaseFair hjælpe virksomhederne med at reflektere over, hvordan stillingen skal se ud. 

"Virksomheden behøver ikke gætte, hvem af ansøgerne der bedst kan klare jobbet. På vores hjemmeside kan de teste ansøgerne i, hvad de kan. Så kan virksomhederne ansætte den, som er bedst til at løse casen", siger Simon Gundersen.

Sikrer seriøse job-match

Dimittender ofte glemmer de mindre virksomheder, som ikke har kæmpe budgetter til at brande sig, når de skal vælge job, mener medstifter af jobplatformen Emma Bitz. CaseFair vil medvirke til, at den slags virksomheder bliver mere synlige for kandidaterne.

"Hjemmesiden skal være et sted, hvor virksomheder kan blive mere tilgængelige for ansøgere. Den skal samtidig give indblik i nye jobtilbud, som jobsøgende ikke var klar over, at de kunne varetage", siger Emma Bitz.

Samtidig vil ansættelsesprocessen via jobplatformen være med at hæve bundniveauet af ansøgninger. Dermed får virksomhederne kun seriøse ansøgere.

"Alle ansøgere, som ikke engagerer sig, bliver sorteret fra gennem ansættelsesprocessen. Det vil sikre, at virksomhederne ikke får ansøgninger fra personer, som har sendt 20 ansøgninger til forskellige virksomheder, fordi de skal", siger Emma Bitz.

For at platformen ikke skal bruges til at rekruttere gratis arbejdskraft i form af reelle opgaver, som virksomhederne har brug for at få løst, vil CaseFair sikre, at casene ikke bliver for konkrete.  

"Der være balance i, at casen ikke tager for lang tid at udføre, for den skal ikke tage længere tid end at lave en ansøgning. Derudover skal alle cases skal være baseret på fiktion", siger Emma Bitz.

Mere diversitet

I den traditionelle ansættelsesproces vil virksomheder screene personer væk, fordi de ikke har den traditionelle uddannelse til jobbet. Det er iværksætterne imod. De mener, ansættelsen i højere grad burde komme an på, hvordan en kandidat kan bruge sin uddannelse til at løse virksomhedens opgaver – ligegyldigt hvilken uddannelse det måtte være.

"Der kan være andre uddannelser, som giver mening at hyre, som virksomhederne ikke var klar over", siger Simon Gundersen, og Emma Bitz tilføjer:

"Vi vil gerne gøre op med kognitiv bias, at man hyrer dem, som ligner en selv. Diversitet på arbejdspladsen gælder også uddannelse - ikke kun alder og køn".

 

Seneste nyt