Menu luk

Rekordmange optaget på finansuddannelserne

45 flere end sidste år er optaget på finansbacheloruddannelsen og 19 flere på finansøkonomuddannelsen. I alt har de to uddannelser optaget 2.207 nye studerende, hvilket er rekord.

6. aug. 2018
2 min

​Til trods for et fald på erhvervsakademierne - så er optaget på finansuddannelserne endnu en gang steget. På finansbacheloren er 45 flere end sidste år optaget. De fulde antal lyder nu på 744 elever, hvilket er det højeste antal siden uddannelsens oprettelse i 2008.

"Den stigende interesse for finansbacheloren, skyldes blandt andet uddannelsen opbygning, hvor de studerende kan blive uddannet, arbejde et par år og så derefter har gode muligheder for at læse videre og specialisere sig", siger Josefine Boel Rasmussen, uddannelsespolitisk konsulent ved Finansforbundet og tilføjer:

"Mange bliver tiltrukket af, at der er praktik under uddannelsen. Det gør uddannelsen praksisnær og sikrer de studerende gode jobmuligheder efterfølgende. Det en kæmpe fordel, at der i finanssektoren er et tæt samarbejde om at sikre praktikpladser til alle, så de studerende ikke risikerer at stå uden praktiksted".

Ligeledes er optaget på finansøkonom-uddannelsen rekordhøjt. Således er der optaget 19 elever mere end i 2017, hvilket svarer til en stigning på en procent. Optaget er i år på 1.463 elever.

Udviklingen i optag følger tendensen fra de foregående år, hvor både finansøkonom-uddannelsen og finansbacheloren har haft stigende optag.

"Det er ikke en ny tendens, at virksomhederne i stigende omfang rekrutterer kandidater med en længere uddannelsesbaggrund. De sætter flere krav til de studerende, og det kan de to finansuddannelser give dem. Derfor kan vi se, at flere unge søger de længere uddannelser", siger Josefine Boel Rasmussen.

Generelt færre optagne

Fra 2017 til 2018 er der et generel fald i optaget på både erhvervsakademiuddannelserne og bacheloruddannelserne på en procent. På erhvervsakademiuddannelserne udgør faldet 117 personer, og på bacheloruddannelserne udgør faldet 171 personer – på tværs af alle uddannelsesretninger.

 

Derimod er optaget på professionsbacheloruddannelserne steget med 66 personer.

Optag på finansøkonom og finansbachelor 2013-2018 

Tal fra KOT (Den koordinerede tilmelding), tallet dækker over både sommer- og vinteroptag, tallene er eksl. AP i Financial Management og BA of Financial Management and Services.                                                                                                                                                                         

                                            2013              2014              2015              2016               2017             2018                                   

Finansbachelor                   376                439                606                697                  699                744                                     

Finansøkonom                    1303              1399              1413              1453               1444              1463                                   

                                                                                                                                                                             

Seneste nyt