Menu luk

Ny offensiv for København som internationalt finanscenter

”Det er et langt, sejt træk at få det til at ske, men nu er vi i gang,” siger Anders Klinkby, projektdirektør i Copenhagen Financial Hub, efter en international leasing-virksomhed forleden besluttede at slå sig ned i København, som direkte resultat af indsatsen for at gøre hovedstaden til knudepunkt for finansielle virksomheder.

2. jul. 2018
3 min

​"Den første aftale er på plads og medarbejderne er ved at skrive kontrakten under."

En international leasing-virksomhed slår sig nu som den første ned i København, som direkte resultat af indsatsen for at gøre hovedstaden til knudepunkt for finansielle virksomheder.

Det fortæller Anders Klinkby, der står for daglig drift af Copenhagen Financial Hub, der blev skudt i gang ved et event i London sidste år. Private og offentlige instanser arbejder i projektet sammen for at skabe vækst og beskæftigelse.

Styrkepositioner

Mulighederne for at skabe et finansielt centrum er gode, for den finansielle sektor har en række styrkepositioner i Danmark, siger han:

"Det er vi i fuld gang med at fortælle omverdenen. For selv om vi har meget at byde på, kommer intet til at ske, hvis vi ikke arbejder for det. Lykkes det, kommer det til at skabe både vækst og arbejdspladser."

Foreløbig er det altså lykkedes at få den første virksomhed til at etablere en lille forretningsenhed i København. Hvilken virksomhed, der er tale om, og hvor mange ansatte, det handler om, må han endnu ikke oplyse. Til gengæld fortæller han gerne, at mange andre virksomheder har udvist interesse for også at slå sig ned i hovedstaden.

"Det er et langt, sejt træk at få det til at ske, men nu er vi i gang," siger Anders Klinkby, der kan liste mange gode argumenter for, at København er det oplagt sted for et nordisk finansielt center.

Mange argumenter

Centralt står, at vi i sammenligning med andre lande har gode vilkår for finansielle virksomheder.

"Det gælder eksempelvis adgangen til talent, det fleksible danske arbejdsmarked og godt samarbejde med myndighederne. Jeg kan også fremhæve, at vi er interessante for investeringsvirksomheder, fordi vi har meget stor kapitalkoncentration i de danske pensionskasser, som samtidig har mandat til at investere bredt."

Andre fordele er vores gode infrastruktur, det udbyggede samarbejde mellem højere uddannelsesinstitutioner og virksomheder herhjemme og det spirende og voksende fintech-miljø, som også er et trumfkort overfor udenlandske investorer i finanssektoren.

"Copenhagen Fintech Lab har skabt noget fantastisk, som er ved at udvikle sig til en af de førende acceleratorer i Europa".

God timing

Timingen er også god. I kraft af Brexit er der skabt røre i markederne, påpeger Anders Klinkby i mobil fra London, hvor han ofte deltager i møder for at skabe interesse om Copenhagen Financial Hub.

"Vi ser også en global tendens i retning af, at stadig flere virksomheder ønsker at etablere sig regionalt og tæt på kunderne, i stedet for at sende repræsentanter frem og tilbage på flyrejser fra deres hovedkontor".

De mange fordele i Københavns favør fremføres flittigt i markedsføringen, men der lægges samtidig vægt på ikke af male utroværdige billeder, forklarer han.

"Vi skal være ærlige og stå ved, hvem vi er. Vi skal ikke foregive at være et nyt finanscentrum på samme måde som London eller Frankfurt. Vi skal være det på vores egen måde og på de områder, hvor vi har noget særligt at tilbyde".

Bonusinfo:

Projektet Copenhagen Financial Hub ledes af en styregruppe med deltagelse af blandt andre Hans-Ole Jochumsen (formand), Allan Polack (PFA), Christian Frigast (Axcel), Marianne Philip (Kromann Reumert), Claus Lønborg (Copenhagen Capacity), Michael Dithmer (Erhvervsministeriet) og Ulrik Nødgaard (Finans Danmark).

 

Seneste nyt