Menu luk

Medarbejdere glade for at blive overtaget

Nyheden om, at Østjydsk Bank bliver overtaget af Sparekassen Vendsyssel, blev meget positivt modtaget af de cirka 65 ansatte, fortæller tillidsmand Claus Vive Andersen fra Østjydsk Bank i Mariager. Alle medarbejderes job er sikret indtil videre.

25. feb. 2018
1 min

​Østjydsk Bank, der i en årrække har kæmpet med store nedskrivninger i kølvandet på en række lån indgået før finanskrisen, kastede i sidste uge håndklædet endegyldigt i ringen. Sparekassen Vendsyssel overtager for en pris på 50 millioner kroner alle aktiviteterne i Østjydsk Bank, herunder alle aktiver og passiver undtagen efterstillet kapital, hvilket omfatter alle ca. 14.000 kunder i Østjydsk Bank, alle 65 medarbejdere og de tre eksisterende filialer i Mariager, Hadsund og Hobro.

"Nyheden er blevet meget positivt modtaget af medarbejderne. Det er dejligt, at et godt, solidt pengeinstitut som Sparekassen Vendsyssel nu tager over, og at vi umiddelbart kan fortsætte i vores job med samme kundeporteføljer som hidtil", siger Claus Vive Andersen, der er tillidsmand i Østjydsk Bank, til Nyhedsbrevet Finans.

Han og kollegerne er glade for, at fremtiden nu er på plads.

"Selvfølgelig har det rumsteret i baghovedet, om banken kunne overleve eller ej, men i dagligdagen har der ikke været så meget uro den seneste tid. De fleste af os har haft fokus på at passe vores job", fortæller Claus Vive Andersen, der er kunderådgiver i Mariager-afdelingen, og tilføjer, at nogle få har valgt at søge væk fra banken i det seneste år.

Finansforbundets formand Kent Petersen finder det positivt, at Sparekassen Vendsyssel har overtaget Østjydsk bank.

"Det er altid et hårdt slag, når et pengeinstitut må give op. Men når det er sagt, så ser vi meget positivt på løsningen. Det er virkelig godt for medarbejderne, at de ikke skal gå en uvis fremtid i møde, men også har et arbejde i morgen", siger Kent Petersen.

Seneste nyt