Menu luk

Massefyring i Bankdata

Tirsdag den 30. oktober afskedigede Bankdata 45 medarbejdere for at tilpasse virksomheden til den økonomiske ramme for 2019. ”Det er en sort dag både for de fyrede og de, der er tilbage, og det er bekymrende for os, at denne situation kunne opstå”, siger fællestillidsmand Bøge Christiansen.

5. nov 2018
2 min

​Bankdata, der med over 750 medarbejdere er en af landets største finans-it virksomheder, gennemførte tirsdag den 30. oktober en større fyringsrunde. 45 medarbejdere – svarende til mere end fem procent af medarbejderstaben - blev sagt op med den begrundelse, at Bankdata skal tilpasse sig den økonomiske ramme for 2019.

Fællestillidsmand Bøge Christiansen betegner mandag den 29. oktober som en sort dag for både de fyrede og de, der er tilbage på Bankdata.
"Vi er meget kede af den opståede situation, og det er bekymrende, at situationen kunne opstå. Vi tillidsmænd har været i tæt dialog med ledelsen om afskedigelserne. Vi har ikke kunnet få alle vores krav igennem, men er endt med en aftale om fratrædelsesbetingelser, som vi kan være bekendt.

Vi har haft en – trods alt – positiv og konstruktiv dialog med ledelsen hele vejen igennem processen", siger Bøge Christiansen til Nyhedsbrevet Finans.

Han fortæller, at Bankdata har haft meget fart på nyansættelser og anvendelse af eksterne konsulenter, og at det nu åbenbart nødvendigt at bremse op. Det bekræftes af ledelsen.

"Vi har nu i en længere periode haft et meget højt aktivitetsniveau i Bankdata som følge af en række store udviklingsopgaver, der har krævet flere medarbejdere og nye spidskompetencer. Samtidig har vi de seneste år mandet kraftigt op som følge af ny lovgivning og store compliance-krav, som kræver it-understøttelse i bankerne. Bankdata skal nu tilbage til normalt niveau igen, bl.a. fordi vi nu er nået så langt med implementering af de store EU-direktiver, at arbejdsmængden samlet set falder på compliance-området fra næste år", siger administrerende direktør Claus Hjort Bjerre til Bankdatas hjemmeside.

Støtte til de fyrede medarbejdere

Lige nu arbejder tillidsmændene på højtryk på at mindske generne for de fyrede medarbejdere i samarbejde med Finansforbundets konsulenter og Outplacementfirmaet AS3's konsulenter.

Samtidig vil tillidsmændene i Bankdata via dialog med ledelsen forsøge at sikre, at man ikke risikerer tilsvarende fyringsrunder senere.

"Vi vil arbejde for at fremtidige tilpasninger kan ske via naturlig afgang og mulighed for en smidig fordeling af de ressourcer, der er til rådighed. På kort sigt er vi opmærksomme på, at vi skal rykke sammen for at udfylde de efterladte huller. De medlemmer, der bliver berørt af dette, vil vi støtte op om", understreger Bøge Christiansen.

Seneste nyt