Menu luk

Leif var ved at koge over

Da en kollega gik på barsel, og arbejdet med at efterleve compliancereglerne tårnede sig op, blev det for meget for den erfarne erhvervsrådgiver Leif Weinreich Nielsen fra Jyske Bank.

12. mar. 2018
3 min

​Noget var ikke, som det plejede at være. Leif Weinreich Nielsen mærkede, at han ikke helt var sig selv, og omgivelserne mærkede det også.

"Min kone lagde mærke til, at jeg blev glemsom, og en kollega sagde til mig, at jeg skulle passe på mig selv. Da jeg også begik en dum fejl over for en kunde, blev jeg nervøs for at udføre mit arbejde og gøre flere fejl. Jeg kunne ikke rigtig finde hoved og hale i tingene".

Det var en spidsbelastning med såkaldte AML-opgaver – Anti Money Laundering eller hvidvaskregler – der fik læsset til at tippe.

Normalt var de i Jyske Bank i Taastrup to erhvervsrådgivere om opgaverne, men da kollegaen gik på barsel i otte uger, var Leif Weinreich Nielsen alene med opgaven. Han fik hjælp af kolleger fra andre afdelinger, men belastningen var alligevel markant.

"AML-opgaverne er blevet trukket ned over hovedet på os, der er ikke noget at gøre ved det, de skal naturligvis efterleves. Men det er ikke det mest spændende, og det føltes, som om jeg dårligt havde tid til mit egentlige arbejde".

Fuld opbakning

Leif Weinreich Nielsen gik til sin chef og sagde det, som det var:

"Jeg sagde, at jeg havde det ad helvede til og havde svært ved at udfylde mit arbejde, at jeg begik fejl, jeg ellers aldrig begik. Min chef var meget forstående og sagde, at jeg skulle lægge ud med at tage de 14 dages ferie, jeg havde til gode. Han fortalte også om et rådgivningsforløb, som han samtidig syntes, jeg skulle gå i gang med".

Rådgivningsforløbet er en del af indsatsen "Træd tidligt til" (læs artiklen side 26), som Jyske Bank har haft stor succes med. Leif Weinreich Nielsen havde hørt indsatsen omtalt på sit arbejde, men ikke sat sig ind i, hvad det var:

"Det var jo ikke noget, der vedkom mig. Indtil da havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg kunne blive ramt af stress. Så jeg spurgte også ligeud min chef, om det med rådgivningsforløbet betød, at de ville af med mig. Det afviste han bestemt: 'Sådan gør vi ikke her. Det er udelukkende en hjælp til at få dig tilbage'. Det gav ro i maven".

Værdier og redskaber

Rådgivningsforløbet med en ekstern coach fra AS3 gav erhvervsrådgiveren en stribe værktøjer til at geare ned og komme stress i forkøbet. Det betød, at han hurtigt var klar til gradvist at skrue op for arbejdsopgaverne igen, men rådgivningsforløbet strakte sig over omkring et halvt år.

Han fik blandt andet til opgave at afklare sine værdier og blev bevidst om, at familien har en klar førsteplads. Han fik også forskellige teknikker til at slappe af, som han bruger, hvis han mærker, at han begynder at føle sig presset, ligesom han også mediterer.

"I begyndelsen var min leder meget inde over og hjalp mig med at prioritere opgaverne. Nu har jeg sagt, at jeg ikke har behov for det længere. Jeg kan godt selv, og jeg kan mærke på en bestemt sitren i maven, hvis det er ved at være for meget. Så ved jeg, at jeg skal passe på og tage mine forholdsregler".

 

 

Seneste nyt