Menu luk

Kun 6 ud af 10 banker opfylder egne mål for afkast

Halvdelen af alle banker i 32 europæiske lande havde i perioden 1995-2016 lovet deres aktionærer et afkast, men kun 60 procent af dem holdt, hvad de lovede, viser en undersøgelse fra Center for Corporate Governance på Copenhagen Business School.

1. okt 2018
1 min

​Banker opfylder kun i 60 procent af tilfældene de afkastmål, som de opstiller i forbindelse med deres årsregnskaber. Det viser en omfattende undersøgelse, som Center for Corporate Governance på Copenhagen Business School har gennemført i forbindelse med det flerårige forskningsprojekt "Nordic Finance and the Good Society".

Konklusionen er fremkommet ved, at forskerne har kigget samtlige årsregnskaber igennem for banker i 32 europæiske lande i perioden 1995-2016 og fokuseret på de 50 procent, som opstiller et mål for afkast til aktionærerne i deres regnskab.

At kun 60 procent af bankerne holder, hvad de lover, kan være kritisabelt. Men faktisk er det en fordel for en bank at sætte sig mål for afkast.

"Vores undersøgelser viser, at banker med klare afkastmål siden finanskrisen i 2008 har haft færre tab og bedre låneporteføljer, end de banker, som ikke har formuleret afkastmål i deres regnskaber", siger Lars Ohnemus, direktør for Center for Corporate Governance.

Danske banker har i forhold til afkast klaret sig godt i forhold de fleste europæiske banker, men målt i forhold til det øvrige Norden sakker danske banker bagud.

Læs mere om "Nordic Finance and the Good Society" her.
 

Seneste nyt