Menu luk

Ingen ved alt om compliance

Den samlede mængde af love og reguleringer er så omfattende, at det er umuligt selv for eksperter at vide alt om emnet. ”Kompleksiteten er nu på et niveau, hvor blot det at overskue, hvilke informationer du skal indsamle og sætte dig ind i for at løse en opgave, er meget krævende”, siger Michael Camphausen fra advokatfirmaet Camphausen|Co.

18. mar 2018
1 min

​"Ingen har det fulde overblik længere".

Michael Camphausen, der er partner i advokatfirmaet Camphausen|Co, har mange års erfaring med rådgivning om pengeinstitutters regulatoriske forhold og en ph.d. i bankret. Alligevel kender selv ikke han compliancejunglen ud i krogene, for det er ikke muligt for noget menneske, vurderer han.

"Kompleksiteten er nu på et niveau, hvor blot det at overskue, hvilke informationer du skal indsamle og sætte dig ind i for at løse en opgave, er meget krævende".

Mangel på overblik

Hvis du ville lægge de relevante papirer om compliance frem på dit skrivebord for at læse dem igennem, ville du altså allerede her møde modstand. For hvilke papirer er relevante for den situation, du skal håndtere?

"Hvad gælder i forhold til hvad? Det har virkelig taget fart", konstaterer advokaten.

Compliancekravene kan have rod i EU og/eller dansk lovgivning, men der er også andre aktører, der løbende lægger til den vildtvoksende bunke.

Stort maskineri

"Når der er mange parallelle systemer, bliver der også mange overlap, og det bliver mere uoverskueligt", konstaterer Michael Camphausen.

EU-Kommissionen er ved at gøre de indledende knæbøjninger til at se på, om og hvordan der eventuelt kan saneres og ryddes ud for at holde compliancebyrden i skak, men det er en svær opgave:

"Det er et kæmpe maskineri at få styr på".

 

Seneste nyt