Menu luk

Flere finansansatte skal læne sig ind i digitalisering

Den er i fuld gang, men hvordan vil den påvirke dit job? Digitalisering er nu sat massivt på programmet hos Finanssektorens Uddannelsescenter, som har registret stor efterspørgsel på mere viden om emnet.

13. aug. 2018
1 min

​​"Hvordan ser dit job ud om fem år?"

Det er et af de spørgsmål, Finanssektorens Uddannelsescenter stiller i forbindelse med lancering af et webinar og tre nye kurser, som på hver sin måde handler om digital omstilling.

På uddannelsescenteret kender den ansvarlige for forløbet, Lars Munch Svendsen, ikke svaret. For det er der ingen, der gør:

"Der findes ret gode bud på, hvordan job i sektoren vil forandre sig i løbet af de næste par år, men på den længere bane kan ingen vide det med sikkerhed. Omvendt er det nødvendigt, at vi reflekterer over spørgsmålet – og over, hvilke kompetencer, der bliver brug for i fremtiden."

Stort behov

Det behov ved Lars Munch Svendsen til gengæld med sikkerhed, at en del ansatte i sektoren har, for kursernes indhold er blevet vendt med udvalgte fra målgruppen på forhånd. Kurserne har hver sin målgruppe, et der henvender sig til medarbejdere generelt, et til rådgivere og et til ledere.

"Digitalisering fylder stadig mere i både samfundet og sektoren, alle må forholde sig til det. Hvordan påvirker det os som mennesker og i den enkelte jobfunktion? Hvad forventes der eksempelvis af rådgiveren i fremtiden? Nogle mener jo, at halvdelen af al kundevendt kontakt kan klares af chatbots fremadrettet, men der er også meget de ikke kan håndtere", siger Lars Munch Svendsen.

Flere nuancer

Kurserne skal hjælpe deltagerne til at sætte digitaliseringen i perspektiv i forhold til deres egen situation, og også gerne gøre en eventuel forskrækkelse overfor - eller forherligelse af - digitaliseringen mere nuanceret, forklarer han.

"Vi vil gerne bidrage til, at finansansatte læner sig ind i digitaliseringen og den enkelte får en bedre forståelse af, hvordan hans eller hendes kompetencer matcher fremtidens krav. Hvad der fungerer godt også fremadrettet - og hvor man måske skal bygge lidt på."

Læs mere om uddannelserne her.​

 

Seneste nyt