Menu luk

Er tillid vigtigere end smart teknologi?

Unge stoler mere på teknologi end på banker, sagde Rune Mai, CEO i fintechvirksomheden Spiir. Ja, men når de bliver lidt ældre og har nogle penge, som de vil placere, vælger de et sted, som de har tillid til. Og her står bankerne stærkt, lød det fra Kim Fournais, CEO i Saxo Bank i en paneldebat på Fintech Disrupt-seminar, der fandt sted i Copenhagen Fintech Week.

25. jun. 2018
1 min

​En amerikansk undersøgelse viste for et par år siden, at millennials (unge født mellem 1982 og 2004) hellere vil tale med en robot end en bankrådgiver af kød og blod. Hvis den tendens breder sig, kan bankdriften i fremtiden blive meget anderledes, end den man kender i dag.

I en paneldebat på Copenhagen Fintech Weeks Fintech disrupt-seminar onsdag den 20. juni drøftede blandt andre Rune Mai, CEO i fintechvirksomheden Spiir og Kim Fournais, CEO i Saxo Bank emnet.

"Millennials stoler ikke på bankerne på grund af institutionaliseringen af dem. De stoler mere på teknologi", sagde Rune Mai i paneldebatten foran cirka 150 tilhørere i Rainmaking Lofts lokaler på Langelinie Alle i København.

"Det er rigtigt. Men når de unge bliver lidt ældre og får en økonomi, hvor de gerne vil placere nogle af deres penge, vil de vælge et sted, som de har tillid til. Og her vil de vælge en bank. Man skal ikke undervurdere den tillid, der er mellem en bank og dens kunder", sagde Kim Fournais.

Tilliden mellem pengeinstitutter og deres kunder er så stærk, at folk i gennemsnit bliver i deres bank dobbelt så lang tid som i deres ægteskab, konstaterede grundlæggeren og direktøren for Saxo Bank på konferencen, hvilket fik latter og smil frem blandt tilhørerne.

Vinderen tager ikke det hele

Fra salen blev der spurgt til, om man vil se en 'vinderen-tager-det-hele' bevægelse inden for fremtidens finans. Forstået på den måde, at udvikleren af den bedste teknologi, vil feje konkurrenterne af banen.

"Jeg tror ikke på, at vinderen vil tage det hele. Folk undervurderer, hvad det kræver at være relevant lokalt", sagde Kim Fournais.

Rune Mai tror heller ikke på kun en vinder.

"Der vil i fremtiden være mange aktører, der driver bank. Og der er mange forskellige services inden for bankdrift, som mange forskellige aktører vil udvikle", sagde direktøren fra Spiir.

 

Seneste nyt