Menu luk

Den ubekymrede bankkunde

Wilke har på baggrund af blandt andet 1.506 webinterviews og 16 dybdeinterviews fundet, afdækket og belyst seks kundearketyper for Finansforbundet og Finanssektorens Uddannelsescenter. Her er en kort beskrivelse af den ubekymrede bankkunde, som udgør 11 procent af befolkningen og som typisk er en mand.

15. nov. 2018
2 min

​Den ubekymrede er en ung fyr, og det hele skal bare gå stærkt lige nu.

Han er den type bankkunde i Danmark, der har den bredeste viden om de forskellige finansfokuserede digitale løsninger. Samtidig er han den kundetype, der bruger netbank og mobilbank mindst. Og hvordan kan det så være? En tolkning er, at han aldrig er blevet klædt rigtigt på i forhold til helt basal privatøkonomi. Uden en grundlæggende forståelse for økonomi er det svært at se, hvad man skal bruge en økonomiapp til, og hvordan man skal komme i gang med at bruge den.

Den ubekymrede låner gerne og har typisk et kviklån. Han låner uden problemer til fornøjelser og synes, det er helt fint at låne, hvis der er noget, man virkelig gerne vil have. Men generelt synes han, at han har råd til at gøre det, han gerne vil.

Hvis man tager hans alder i betragtning, investerer han ret meget. Han er meget drevet af at få sine penge til at vokse. På en eller anden måde. Og helst hurtigt.

Han spørger sjældent banken til råds, for hvad er det lige, han skal spørge dem om? Så spørger han hellere – måske lidt henkastet – familie og venner, når der pludselig opstår en økonomisk problemstilling.

Den ubekymrede har mere end én bank, og det er typisk de små og mellemstore banker, han er endt i. Men han er absolut ikke en loyal kunde og overvejer kraftigt at skifte, han har bare ikke fået konkretiseret helt hvorfor og hvorhen endnu. Bruger meget gerne bankens servicer – undtagen de digitale. Og han er meget villig til at betale ekstra for service i sin bank – især den type, der involverer menneskelig kontakt – for han har brug for en grundlæggende indføring i den økonomiske verden, som de digitale løsninger ikke kan give ham.

Seneste nyt