Menu luk

Dansk fintech rykker ud i den store verden

En donation på 11, 4 millioner kroner fra Industriens Fond giver Copenhagen FinTech mulighed for at styrke sine alliancer med globale partnere og hjælpe danske fintech start ups til at slå igennem internationalt, hvilket kan være med til at skabe flere arbejdspladser.

17. sep 2018
2 min

​I august indgik Copenhagen FinTech alliancer med Royal Bank of Canada og den amerikanske storbank Citigroup, som potentielt kan hjælpe danske start ups med at få fodfæste på udenlandske markeder. Og for nylig så initiativet "Globale Fintech Alliancer for Vækst" dagens lys i forbindelse med en donation på 11,4 millioner fra Industriens Fond.

Projektet skal hjælpe danske fintech-virksomheder med at skalere deres løsninger globalt og samtidig også tiltrække udenlandske virksomheder, viden og talent til Danmark.

"Ambitionen er at få danske fintech-virksomheder som eksempelvis Cardlay til at vokse til en ny Netcompany eller lignende", siger Simon Schou, innovationschef i Copenhagen FinTech.

Han henviser til, at Cardlay, der blev stiftet i 2016 og tilbyder en app og en onlineplatform, som gør det lettere for virksomheder at holde styr på deres omkostninger, ved årsskiftet havde 31 medarbejdere og var på vej til at etablere sig i seks europæiske lande. Til sammenligning beskæftiger it-virksomheden Netcompany, der blev stiftet i 2000 i dag over 1.700 medarbejdere.

"Fintech er med til at accelerere nye forretningsmodeller i hele erhvervslivet – både i små og store virksomheder. Det er derfor afgørende for Danmark, at vi sikrer et stærkt samspil mellem fintech-branchen og det øvrige erhvervsliv," siger Mads Lebech adm. direktør i Industriens Fond i sin begrundelse for at støtte Copenhagen FinTechs initiativ.

"Vi er utrolig stolte og glade for at Industriens Fond vælger at støtte projektet. Det er selvfølgelig en anerkendelse af og støtte til Dansk fintech, men i høj grad også en støtte til det danske iværksættermiljø generelt. Et af formålene er jo netop at vi får bredt viden fra projektet ud til andre tech vertikaler samt erhvervslivet i mere bred forstand," siger Thomas Krogh Jensen direktør i Copenhagen FinTech, som blev etableret på initiativ af blandt andre Finansforbundet, Københavns Kommune og Finans Danmark i 2016.
Ifølge Simon Schou får Copenhagen FinTech nu mulighed for eksempelvis at arrangere en workshop i Kina, hvor danske fintech-virksomheder kan markedsføre sig over for kinesiske banker og investorer. Eller at invitere udenlandske finansielle aktører til Danmark for at Se hvad dansk fintech kan tilbyde.

"Globale Fintech Alliancer for Vækst" handler også om at trække udenlandske startups og talenter til Danmark. Om få uger flytter en indisk og en amerikansk startup således til København for i de tre måneder at være en del af Copenhagen FinTech Lab.
Læs mere om Copenhagen FinTech her.

Seneste nyt