Menu luk

Arbejdsgivere nedtoner stress

Det er ikke alarmerende, når 75 procent af medarbejderne trives godt, siger Mariane Dissing, direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening i en kommentar til Finansforbundets trivselsundersøgelse.

27. aug 2018
2 min

​"Kun seks procent svarer, at de slet ikke trives, og det tal er ikke alarmerende, når 75 procent svarer, at de trives godt i sektoren", siger direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) Mariane Dissing i sin kommentar til Finansforbundets nye trivselsundersøgelse.

Finanssektoren er præget at forandringer, og virksomhederne stiller krav til medarbejderne om at være omstillingsparate, hvilket kan påvirke oplevelsen af egen trivsel negativt.

"Selvfølgelig skal man tage det alvorligt, hvis medarbejdere ikke trives, og der er punkter, virksomhederne kan blive bedre på, og vi har et samarbejde med Finansforbundet om trivsel og bundlinje".

Til gengæld undrer det Mariane Dissing, at så mange svarer negativt om deres udviklingsmuligheder:

"Hvorfor det ser så dårligt ud, når vi er den branche i Danmark, der giver flest penge til kompetenceudvikling, forstår jeg faktisk ikke", siger hun.

Også oplevelsen af mening i arbejdet er gået tilbage. Det er aldrig godt, hvis noget vigtigt trækker i den forkerte retning, siger Mariane Dissing:

"Selvfølgelig kan virksomhederne blive bedre til at kommunikere til deres medarbejdere om 'purpose'. Det fylder mere og mere, at der skal være mening med arbejdet, især hos den unge generation".

Lovkrav stresser

Selv om der i de seneste år har været stigende fokus på at nedbringe stress, ligger stresskurven stadig højt i det danske samfund, og ligesom i resten af Danmark er det også en udfordring for finanssektoren. Mariane Dissing fremhæver én faktor:

"Mængden af politiske reguleringer er stressende, når der hele tiden kommer nye lovkrav, som de ansatte skal forholde sig til", siger hun og fremhæver, at årsager til stress er en større diskussion af forskellige belastninger, som det blandt andet blev diskuteret på Finanssektorens Arbejdsmiljødag i januar.

Seneste nyt