Menu luk

54 stabsjob skåret væk i Nordjyske Bank

Knap hver anden af Nordjyske Banks 120 stabsmedarbejdere har mistet deres job efter banken blev overtaget af Ringkjøbing Landbobank. 14 har fundet andet job i eller udenfor banken, mens 40 er fratrådt. 26 af dem fik beskeden i tirsdags, en rigtig møgdag, fortæller fællestillidsmand, Lene Brix.

3. sep 2018
3 min

​"En rigtig møgdag."

Sådan beskriver Nordjyske Banks fællestillidsmand Lene Brix tirsdag den 28. august, hvor 26 af bankens stabsmedarbejdere i Nørresundby og Frederikshavn blev afskediget. Dermed røg antallet af fratrådte medarbejdere i banken op på i alt 40 medarbejdere, da 14 medarbejdere hen over sommeren valgte at indgå en fratrædelsesaftale med banken.

Fratrædelserne er et resultat af Ringkjøbing Landbobanks køb af Nordjyske Bank, som blev en realitet fredag den 8. juni. I den forbindelse meddelte Ringkjøbing Landbobank, at godt hver anden af Nordjyske Banks 120 stabsfunktioner kunne forvente at bliver skåret væk. I dag godt to måneder senere er 54 stabsstillinger væk, idet 40 stabsmedarbejdere er fratrådt og yderligere 14 stabskolleger har fundet andet arbejde i eller udenfor banken.

"Det var oprindeligt tanken, at 60-65 stillinger skulle skæres væk, men igennem flere forhandlinger er vi kommet ned på 54 stillinger, som skulle nedlægges. I pressen blev det i tirsdags udlagt som, at det "kun" var 26 fyrede og en del færre end forventet, og det har givet stor frustration og skuffelse hos mine kolleger, for sådan er virkeligheden ikke. Næsten hver anden stabsfunktion er væk i dag", siger fællestillidsmand Nordjyske Bank, Lene Brix.

Bliv indtil K-dag

Fællestillidsmanden fortæller, at fyringerne ikke kom som en overraskelse for de fleste af de 26 afskedigede medarbejdere. Flere af dem havde set det komme, da de forinden havde deltaget i konverteringsgrupper med kolleger fra Ringkjøbing Landbobank. Udover at sidde i bankens stabsfunktion har de afskedigede typisk en klassisk bankuddannelse og en meget høj anciennitet. Med et par enkelte undtagelser har hovedparten en anciennitet i banken mellem 12-44 år, de fleste med godt 30 års anciennitet.

Ifølge Lene Brix har flere af de 14 medarbejdere, som banken har indgået en fratrædelsesaftale med over sommeren, typisk en "nøgleposition" i dag, og deres fratrædelsesperiode løber frem til efter marts måned, hvor de to bankers it-systemer bliver samkørt, internt kaldet K-dag. Samtlige 40 fratrådte er tilbudt en såkaldt "stay on-ordning", hvor de får 3 måneders ekstra løn for at arbejde i deres opsigelsesperiode.

De godt 60 tilbageværende stabsansatte i Nordjyske Bank skal i fremtiden arbejde i en satellitfunktion, som skal understøtte hovedkontoret i Ringkjøbing Landbobank. Funktioner som HR, marketing, forretningssupport/produktion, hotline og udland er nogle af de funktioner, som de resterende stabsansatte i Nordjyske Bank skal varetage primært fra Frederikshavn og Nørresundby. Nogle af funktionerne bliver rokeret iblandt de to byer, så nogle af de medarbejdere, der i dag arbejder i Frederikshavn i fremtiden skal arbejde i Nørresundby og omvendt.

Efter afskedigelserne har Nordjyske Bank i dag godt 360 medarbejdere tilbage i Ringkjøbing Landbobank. Hvad angår de fratrådte og deres jobmuligheder er Lene Brix fortrøstningsfuld.

"Der er flyttet rigtig mange offentlige arbejdspladser nordpå til blandt andet Aalborg, Hjørring og Frederikshavn. Det er så lige det, om vores jobprofiler passer på de arbejdspladser. Men jeg vil alligevel tillade mig at sige, at jobmulighederne er ok i øjeblikket, når nu det skal være", siger Lene Brix.

Seneste nyt