Menu luk

21 Gjensidige-assurandører er i nyt job

12 er blevet forsikringskonsulenter, 2 kontormedarbejdere, 7 har fået job i andet selskab, og 11 er stadig ledige. Det er status efter Gjensidige Forsikring i marts valgte at lukke sin privatassurandørkanal. Den lokale assurandørformand Bo Vincent er fortrøstningsfuld

9. jul. 2018
2 min

Knap to ud af tre opsagte privatassurandører i Gjensidige, er i nyt job igen. Det er status efter, selskabet den 8. marts lukkede sin privatassurandørkanal og opsagde 32 privatassurandører. Lukningen kom som et chok for assurandørerne, som dog tog meddelelsen fattet, fortæller Bo Vincent, formand for Assurandørforeningen i Gjensidige Forsikring.

"Dagen i sig selv var den værste dag for mig som formand. Det var vildt ubehageligt og også en udfordring personligt at skulle kigge så mange mennesker i øjnene og sige, det er slut med jeres job og nu skal I nye veje", fortæller Bo Vincent, formand for Assurandørforeningen i Gjensidige Forsikring og fortsætter:

"Men når det nu skulle ske, så var forløbet og processen egentlig ok, hvis man skulle sige noget, der var ok. Mange blev kede af de, men der var ingen, der gik helt i panik. Og det var vigtigt for mig, at vi på dagen fik sendt et klart budskab om, at fyringen var politisk og kollektiv, og ikke en personlige afskedigelse af den enkelte medarbejder".

Ifølge Bo Vincent har de opsagte privatassurandører været gode til selv at tage kontakt til andre selskaber, samtidig med at flere selskaber også kontaktede ham som formand i tiden efter opsigelserne. Der var hurtigt en god dialog i gang, og status i dag er, at 21 ud af 32 privatassurandører har fået nyt job.

14 skifter job internt i Gjensidige

Samtidig med lukningen af privatassurandørkanalen slog Gjensidige 20 nye interne stillinger op, herunder 10 kontorstillinger i selskabets kundeservice, og 12 stillinger som konsulent på landets Nykredit-centre, som Gjensidige sælger forsikringer igennem. Kontorstillingerne har to assurandører søgt og fået. Jobbet som forsikringskonsulent var der imidlertid stor interesse for, og samtlige 10 stillinger er besat med tidligere privatassurandører.

Som forsikringskonsulent skal de tidligere assurandører fortsat sælge forsikring og have forsikringsmøder med kunderne, men kun på matriklen i centrene. Det var ifølge Bo Vincent det springende punkt i assurandørforeningens forhandling med selskabet, som endte med, at den lokale assurandørforening måtte sige farvel til dem som medlemmer.

Knap hver femte opsagt assurandør har valgt at søge karriereveje udenfor Gjensidige. Ifølge Bo Vincent har to fået job som erhvervsassurandører, to er fortsat som privatassurandør i et andet selskab, mens to er blevet forsikringsmæglere og en salgskonsulent. Og Bo Vincent er fortrøstningsfuld. Han tænker, de fleste vil have fundet nye veje efter sommerferien.

"Mange assurandører er gode overlevere. Gode til at klare sig selv i hverdagen, som gør, at de også kommer hurtigt videre og tager initiativ til at sparke nogle nye døre ind", siger Bo Vincent, formand for Assurandørforeningen i Gjensidige Forsikring.

Seneste nyt