Menu luk

Hård konkurrence om bankrådgivere

Der er begyndende tendens til, at pengeinstitutterne skal være mere på stikkerne for at sikre sig de bankrådgivere, de helst vil ansætte. ”Jeg kan godt genkende, at der er blevet større rift om gode rådgivere på det seneste”, siger Jyske Banks HR-partner Linda Rath-Michaelsen. Også Sydbank mærker den øgede efterspørgsel på rådgivere.

9. apr. 2017
3 min

​Efter en årrække, hvor mange pengeinstitutter har skåret helt ind til marven personalemæssigt, er der tegn i sol og måne på, at udviklingen er ved at vende - at der er øget efterspørgsel på bankrådgivere.

Det har man blandt andet noteret sig hos Sydbank:

"Det er begyndt at komme lidt i bølger. Pludselig kan der være tre af vores kolleger, der får job hos samme konkurrent. Så går der en periode, hvor der ikke sker noget tilsvarende, og så gentager noget lignende sig".

HR-direktør Else Guldager har samlet 11 års erfaring i Sydbank og har noteret sig, at udviklingen begyndte at vende sidste år. Selv om det endnu er en forsigtig tendens, er oplevelsen, at der er blevet større efterspørgsel på bankrådgivere end længe set.

"Vi oplever, at der er større udskiftning i personalet, end vi har set siden finanskrisen. Det blev tydeligt for os sidste år", siger Else Guldager.

Hun tilføjer, at banken "heldigvis er i den situation, at vi ikke kun mister kolleger til konkurrenter, vi bliver også valgt til. Det er en vekselvirkning."

Mere aktivitet

Om tendensen slår igennem og giver bankrådgivere bedre jobmuligheder i al almindelighed, er endnu for tidligt at fastslå. Udviklingen i antallet af jobannoncer kan eksempelvis endnu ikke give en klar indikation, lyder det fra flere jobportaler – melding er højst en forsigtig pil opad.

Men i Jyske Bank nikker afdelingsdirektør og HR-partner Linda Rath-Michaelsen også genkendende til, at noget har flyttet sig på jobmarkedet:

"Jeg kan godt genkende, at der er blevet større rift om gode rådgivere på det seneste. Vi får stadig de ansøgere, vi har brug for, men der er kommet lidt mere aktivitet i markedet og dermed flere stillinger at søge".

Slår igennem i større byer

I flere andre pengeinstitutter er oplevelsen, at det først og fremmest er geografisk bestemt, om de helt rigtige ansøgere melder sig på banen.

Udviklingen i retning af mere run på bankrådgivere ses især i de større byer, og set fra Else Guldagers stol er der som nævnt ikke tale om en jævn stigning, men i højere grad om rykvise bevægelser. Hun var dem hellere foruden, men der er også fordele:

"Det er ærgerligt, når vi mister kolleger. Både for kunderne, der mister de rådgivere, de har en relation til, og for kolleger, der skal investere tid og energi i at oplære nye – det ville være arrogant at sige, at det ikke kan give problemer. På den anden side giver det også altid et frisk pust udefra, når der kommer nye til", siger Else Guldager.

Varig tendens

Under alle omstændigheder tror hun, at det er en virkelighed, pengeinstitutterne kommer til at vænne sig til fremadrettet.

"Tiden er måske ved at være løbet fra prototypen på en loyal bankrådgiver, der blev mindst 25 år på samme arbejdsplads og ikke kunne forestille sig andet. Nu, hvor vi er kommet gennem finanskrisen, tro jeg, at vi skal forvente en permanent større personaleomsætning, end vi har været vant til i sektoren", vurderer HR-direktøren.

Ser man på det samlede arbejdsmarked, skifter hver fjerde danske lønmodtager arbejde i løbet af et år, men i finanssektoren, er tallet traditionelt meget lavt. Nu vil tallet bevæge sig opad og lægge sig til rette på et lidt højere niveau, forudser hun:

"Min forventning er, at vi vil gå fra omkring fem procent af personalet, der årligt skiftede arbejde, til op omkring syv procent".

Holder det stik, er der håb om, at der åbner sig flere nye jobmuligheder for bankrådgivere fremadrettet.

 

Seneste nyt