Fintech trækker investorer til København
Det er et scoop for København, at byen for andet år i træk er vært for verdens største fintech-konference Money 20/20. Det vurderer Marianna Lubanski fra den erhvervsdrivende fond Copenhagen Capacity, som siden konferencen sidste år har oplevet en stigende interesse fra udenlandske investorer.
Den 26.-28. juni åbner Bella-centret i København igen dørene til verdens største fintech-konference Money 20/20. Det er anden gang, at konferencen bliver afholdt i Europa og anden gang med København som værtsby, og forventningerne til eventet er store. Sidste år deltog knap dobbelt så mange som forventet, nemlig 3.750 personer fra 70 forskellige lande.
I år er forventningen, at mindst 4.000 deltagere tropper op, om det tal også bliver overgået, vil vise sig. Men uanset hvad er eventet et scoop for København. Det mener Marianna Lubanski fra Copenhagen Capacity, den erhvervsdrivende fond, som arbejder på at tiltrække udenlandske talenter og virksomheder til København.
"Siden sidste år er der kommer flere investorer og virksomheder, der gerne vil tale med os omkring København. De kigger efter muligheder, samarbejdspartnere, og på, hvad der foregår af forskning og udvikling. Så København er kommet på listen hos investorerne, og det tror jeg ikke, den ville være kommet uden en stor event som Money 20/20", siger Marianna Lubanski fra Copenhagen Capacity og uddyber:
"Fintechmiljøet er blevet en del af fortællingen om København og også bredere det danske finansielle system, som på mange måder er unikt og digitaliseret og har været langt fremme i mange år. Og at vi til sommer er værtsby for andet år i træk, forstærker kun interessen. Vi vil derfor arbejde på at fastholde arrangementet, så det kommer igen i 2018, og vi kan bygge et brand op omkring det."
Danmark skal satse på blochchainteknologi
Ifølge Marianna Lubanski har arbejdet med Money 20/20 også været med til at samle den danske fintech-scene og styrke fintech-miljøet ved at gøre aktørerne skarpere på, hvad de kan, og ikke kan, og hvilke virksomheder de kan målrette deres teknologi imod.
Hun mener dog ikke, at Danmark har vundet kampen om at blive fintech-centrum i Norden, den titel har Sverige stadig. Men hun tror, at det danske fintech-miljø og andre finansielle aktører kan være godt på vej, hvis de finder en niche at dyrke, og her er blockchainteknologien et godt bud.
"Det danske DNA er, at vi er rigtig dygtige til at lave backend systemer. Og hvis du kigger ind i finanskuglen for at se, hvilke teknologier der kan bruges bredere til at sikre transaktioner i alle mulige brancher, dukker blockchainteknologien op. Det er den teknologi, der er på vej, og jeg tror, vi kan komme langt, hvis vi kan komme ind i kampen om blockchainteknologien og bygge videre på den styrke, vi har med at lave backend systemer", siger Marianna Lubanski.